Nederland Helpt Japan levert 6 miljoen op

De nationale actie Nederland Helpt Japan heeft ruim zes miljoen euro opgebracht (6.041.948,24). Ruim 38.000 mensen kochten een kaartje om vanavond in de Amsterdam ArenA getuige te zijn van de benefietavond Nederland Helpt Japan. Op deze avond traden onder anderen de Toppers op en de Votown Allstars (Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s). Voetbalclub Ajax speelde een benefietwedstrijd tegen de Japanse eredivisieclub Shimizu S-Pulse (4-0).

Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis: “Vanavond heeft Nederland haar solidariteit met de mensen in Japan laten zien. Dit bedrag is een geweldig gebaar van medemenselijkheid. Een gebaar dat, zo heb ik mij laten vertellen, ook zeer gewaardeerd is door de Japanse bevolking.”

Rekening 6868 blijft tot het einde van de maand open voor giften. Het geld dat binnen is gekomen, wordt gebruikt voor onder meer medicijnen, kleding, hygiënepakketten, psychosociale hulp en de inrichting van 70.000 tijdelijke woningen voor Japanners die huis en haard verloren hebben.

Plaats een reactie