Nederland haalt bij afvalpoging neus op voor fruit

Bij Nederlandse afvalpogingen wordt in verhouding met andere landen maar met weinig enthousiasme naar het fruit gegrepen.

Myfitnesspal

Bij de Nederlanders gaat de voorkeur voor een tussendoortje uit naar een simpele bruine volkoren boterham.

Het brood komt met 16,9% van de stemmen als eerste uit een lijst van favoriete versnaperingen bij 100.000 Nederlandse gebruikers van de internationale app MyFitnessPal. Ook zuivelproducten komen er in de Top 10 maar nauwelijks aan te pas. Er is reden om aan te nemen dat de Nederlandse afvaller het bruinbrood belegd met pindakaas met nootjes (9%) en vergezeld van zwarte koffie (16,6%). Deze twee versnaperingen volgden op nummer 2 en 3 op de lijst van favorieten. De top vijf werd rondgemaakt door de tomaat en de appel.

De gratis hulpbron voor het bereiken en behouden van gezondheidsdoelen MyFitnessPal opende onlangs ook een Nederlandse community. Met de mobiele en webgebaseerde applicaties voor iOS en Android kan men onder andere calorieën tellen met behulp van een uitgebreide voedingsdatabase (met meer dan 3 miljoen voedselsoorten) en trainingsschema’s volgen en bijhouden. Ook kan de gebruiker met MyFitnessPal in het Nederlands doelen stellen, voortgang registreren en ervaringen delen met een gelijkgestemde community. Meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd gebruiken de app om het gewicht in eigen hand te krijgen. Men kan met de app voedsel scannen en maaltijden invoeren en latenonthouden. Alle belangrijke voedingsstoffen zoals calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten, vezels en cholesterol kunnen hierbij worden geregistreerd.

Meer fruit en zuivel in rest van Europa
Fruit en zuivelproducten komen er in Nederland dus niet goed vanaf. Alleen druiven (7) en boter (8) wisten de Top 10 te doorbreken. In de rest van de Europese landen zijn producten uit deze voedingsschijven beter vertegenwoordigd. In Denemarken en Italië prijkt de koolhydraatrijke banaan op de eerste plaats, terwijl in Zweden en Noorwegen respectievelijk naar een eitje en magere kaas wordt gegrepen.

De Fransen en de Amerikanen voldoen volgens het onderzoek geheel aan de stereotypering. Zo pakt men in Frankrijk tussendoor een stokbroodje met pate en een tomaat en is dit het enige gebied onder de onderzochte landen waar de rode wijn tussendoor op tafel komt. De Amerikanen doen niets om verhalen over de eetgewoonten te weerleggen. Tussendoor doen zij zich meest waarschijnlijk te goed aan gegrilde kippenborst en scrambled eggs.

MyFitnessPal
Het Amerikaanse MyFitnessPal heeft al meer dan 40 miljoen mensen geholpen een gezondere en gelukkigere levensstijl te bereiken en te behouden. Met een database van meer dan 3 miljoen voedselsoorten en honderden trainingen, de allerbeste partners op het gebied van fitnesstechnologie en inzichten vanuit de gemeenschap, is MyFitnessPal de vooraanstaande gratis hulpbron voor het bereiken en op peil houden van gezondheidsdoelen. Het bedrijf opende onlangs een Nederlandstalige portal op myfitnesspal.com/nl. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en de international groei www.myfitnesspal.com.

Plaats een reactie