Nederland goed vertegenwoordigd op internationaal diabetesterrein

0
578

Sinds kort is Nederland extra vertegenwoordigd in de Internationale Diabetes Federatie, met Annemarie Bevers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Daarmee kan Nederland invloed uitoefenen op Europese beslissingen op het gebied van diabetes. Annemarie Bevers trad onlangs aan in het Europees bestuur van de International Diabetes Federation (IDF). Nederland heeft met haar een tweede afvaardiging bij de IDF, want Wim Wientjes, onder meer oud-bestuurslid van het Diabetes Fonds, trad al eerder toe.

Mevrouw Bevers wil binnen IDF meer aandacht besteden aan diabetes in het Europese beleidsveld. Annemarie Bevers (zelf diabetes) wil met IDF Europe de Europese landen ervan doordringen dat leven met diabetes heel goed mogelijk is, mits zorg en preventie van complicaties goed georganiseerd zijn. Hierin kunnen de landen elkaar steunen en van elkaar leren.

Momenteel hebben meer dan 250 miljoen mensen wereldwijd diabetes, en dit aantal groeit. De diabetesepidemie bedreigt de gezondheidszorg en ook de economie in talloze landen in de wereld, en dit gevaar groeit in de komende 15 jaar uit tot een verwachte patiëntengroep van 380 miljoen mensen.

Vorig artikelDiabetes bij jongeren
Volgend artikelAMC kweekt stamcellen uit zaadbalweefsel
Avatar
DVN behartigt de belangen van alle mensen met diabetes om voluit te kunnen leven met diabetes. Het motto is: ‘Dagelijkse zorg voor jou, de beste zorg voor iedereen’. De vereniging pleit voortdurend voor betere diabeteszorg bij overheid, zorgverzekeraars en zorgverleners. Zij biedt voorlichting, educatie, informatie en organiseert tal van activiteiten voor mensen met diabetes. DVN heeft ruim 58.000 leden en is daarmee de grootste patiëntenvereniging van Nederland. Veel informatie kunt u ook vinden op www.diabeteswiki.nl.