Nederland goed vertegenwoordigd op internationaal diabetesterrein

Sinds kort is Nederland extra vertegenwoordigd in de Internationale Diabetes Federatie, met Annemarie Bevers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Daarmee kan Nederland invloed uitoefenen op Europese beslissingen op het gebied van diabetes. Annemarie Bevers trad onlangs aan in het Europees bestuur van de International Diabetes Federation (IDF). Nederland heeft met haar een tweede afvaardiging bij de IDF, want Wim Wientjes, onder meer oud-bestuurslid van het Diabetes Fonds, trad al eerder toe.

Mevrouw Bevers wil binnen IDF meer aandacht besteden aan diabetes in het Europese beleidsveld. Annemarie Bevers (zelf diabetes) wil met IDF Europe de Europese landen ervan doordringen dat leven met diabetes heel goed mogelijk is, mits zorg en preventie van complicaties goed georganiseerd zijn. Hierin kunnen de landen elkaar steunen en van elkaar leren.

Momenteel hebben meer dan 250 miljoen mensen wereldwijd diabetes, en dit aantal groeit. De diabetesepidemie bedreigt de gezondheidszorg en ook de economie in talloze landen in de wereld, en dit gevaar groeit in de komende 15 jaar uit tot een verwachte patiëntengroep van 380 miljoen mensen.

Plaats een reactie