Nederland favoriete fietsvakantieland

Het is weer volop zomer en voor velen van ons betekent dat vakantie. De fiets blijkt populair op vakantie: de helft van de Nederlanders fietst dan wel eens en nog eens 18% gaat echt op fietsvakantie. Zo’n 10% neemt dan ook standaard de eigen fiets mee. Inmiddels zijn hier zo’n 90.000 van elektrisch. Want we blijken steeds vaker comfortabel en relaxed te willen fietsen. Dit alles blijkt uit het onderzoek ‘De Fietsende Hollander’* dat fietsfabrikant Gazelle deze zomer liet uitvoeren.

Vrijheid op de fiets
Onvervalste fietsvakanties zijn vrij populair: bijna een op de vijf Nederlanders brengt hun hele vakantie al trappend door. Motivatie om op fietsvakantie te gaan, is vooral om lekker in beweging te zijn (65%) en het land een keer op een andere manier te bekijken (53%). Maar ook het gevoel van vrijheid trekt veel fietsvakantie-gangers (bijna de helft) aan.

Op de pedalen in eigen land
We zijn licht chauvinistisch aangelegd als het om fietsen gaat. Het grootste deel van de Nederlanders (zo’n 2/3) vindt het eigen land het lekkerste fietsland. Frankrijk komt met grote afstand op de tweede plaats met slechts 8%.

Waar in Nederland wordt het meest gefietst denken we? Een kwart van de Nederlanders is van mening dat dit overal in Nederland evenveel is. Maar als er dan een provincie is waar het meest gefietst wordt, wijzen we Drenthe aan als fietsprovincie bij uitstek (16% vindt dit). De Drent zelf is daar al helemaal van overtuigd: maarliefst 75% denkt men in Drenthe het vaakst de fiets pakt.
We denken met zijn allen dat er in de platste provincie Flevoland het minst wordt gefietst.

Zoevend de polder door
Op vakantie willen Nederlanders vooral ook relaxed fietsen. We zien een opmars van de elektrische fiets, in alle leeftijdscategorieën. Meer dan een half miljoen Nederlanders heeft nu een elektrische fiets, waarvan inmiddels meer dan 90.000 deze ook gebruiken op vakantie. De meeste mensen associëren de elektrische fiets vooral met gemak.

Met de elektrische fietsen van Koninklijke Gazelle fiets je fluitend tegen de wind in: dankzij een elektrisch systeem wordt de kracht die de fietser op de pedalen zet, aangevuld. Ideaal om langere afstanden relaxed af te leggen maar ook lekker om je snel door de stad te bewegen.

Over Koninklijke Gazelle
Bij Gazelle geloven we al meer dan 100 jaar dat ‘lekker fietsen’ is gebaseerd op de juiste combinatie van comfort, gemak en persoonlijke smaak. Al onze innovaties zijn erop gericht deze drie aspecten verder te verbeteren en ‘lekker fietsen’ centraal te stellen. Koninklijke Gazelle maakt kwaliteitsfietsen die licht en comfortabel rijden, waar de fiets ook voor gebruikt wordt.

*Onafhankelijk uitgevoerd door onderzoeksbureau Blauw

Plaats een reactie