Nedap healthcare lanceert online magazine voor mantelzorgers

Dinsdag 30 augustus 2011 lanceert Nedap healthcare een online magazine voor mantelzorgers: Caren Magazine. Met deze website brengt Nedap mantelzorgers bij elkaar en bundelen ze kennis rondom ‘samen zorgen’.

Het magazine bevat tips en artikelen die mantelzorgers direct in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast worden ook ervaringsverhalen van mantelzorgers geplaatst.

Initiatiefnemer André Foeken: “De overheid en media plaatst mantelzorgers vaak in een slachtofferrol. Terwijl zij juist vaak erg zelfstandig en een volwaardige partner zijn in de zorg rondom iemand. Aangezien er ongeveer vier miljoen mantelzorgers in Nederland zijn, voelen wij ons geroepen om de informatievoorziening voor deze groep te verbeteren.”

Het online magazine is onderdeel van CarenZorgt.nl, een online agenda waarvan dagelijks meer dan 3000 mantelzorgers gebruik van maken.

Caren en het magazine zijn initiatieven van Nedap healthcare. Nedap healthcare wordt landelijk door zorgaanbieders gebruikt ter ondersteuning van het zorgproces.

Plaats een reactie