NDF Voedingsrichtlijn bij diabetes in het kort

Eind 2010 werd de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn bij diabetes gepresenteerd. Nu is er ook de NDF Voedingsrichtlijn in het kort. Een handige samenvattingskaart die de professional moet helpen bij het toepassen van de richtlijn in de praktijk.

Voeding is een belangrijk onderdeel van de behandeling van diabetes. Goede voedingsadviezen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het risico op complicaties verkleinen. De evidence based NDF Voedingsrichtlijn is de basis voor goede voedingsadviezen bij diabetes en maakt het mogelijk dat alle betrokken zorgverleners dezelfde adviezen aan de persoon met diabetes geven.

Om de richtlijn praktisch bruikbaar te maken voor alle professionals in de diabeteszorg, heeft de NDF samen met stichting Diabetes and Nutrition Organization (DNO) en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) de NDF Voedingsrichtlijn in het kort samengesteld. De samenvattingskaart geeft in het kort de aanbevelingen uit de richtlijn weer. Het eerste exemplaar werd vandaag gepresenteerd bij het Friesland Campina Instituut dat de uitgave mogelijk maakt. Aan de voorzitters en vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen DNO, NVD, V&VN, EADV en de patiëntenvereniging DVN werd de kaart overhandigd.

Tijdens diverse congressen komend voorjaar wordt de kaart gratis uitgereikt bij de stand van DNO en FrieslandCampina. Het document kan ook via www.diabetesfederatie.nl worden gedownload.

Plaats een reactie