NCSI ondertekent certificaat voor werkplezier

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) stimuleert sociale innovatie in Nederland. Naast de verhoging van arbeidsproductiviteit en talentontplooiing is ook werkplezier een belangrijk onderdeel van sociale innovatie. Het NCSI bezegelde het belang van plezier op het werk door vrijdag 19 november op haar kantoor in Rotterdam het certificaat van Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP) te ondertekenen.

Afgelopen vrijdag ondertekenden alle medewerkers van het NCSI het certificaat van IEDP tijdens een feestelijk onderdeel van het teamoverleg. “Het IEDP vertegenwoordigt goed wat wij als organisatie belangrijk vinden en de manier waarop wij ook zelf werken,” aldus Elles van Steenbergen van het NCSI. “Werken bij het NCSI is ontspannen en leuk, terwijl er toch veel werk wordt verzet. De certificering is met name belangrijk om ook binnen ons netwerk het belang van werkplezier te benadrukken.”

Ton de Korte (directeur NCSI): “Als mensen plezier hebben zijn ze sneller bereid om te delen. Juist dat is belangrijk voor vernieuwing; kennis, ervaring, ideeën en inspiratie delen. Voor ons betekent het IEDP-certificaat een afspraak tussen medewerkers, alsook een afspraak met en tussen de ons omringende partijen. Het bewustzijn van plezier als drijvende kracht staat centraal in ons handelen, omdat we alleen op die manier duurzame successen kunnen boeken.”

IEDP
Iedereen Elke Dag Plezier is een initiatief dat bijdraagt aan een verbeterd collectief humeur. “Een beter humeur verbindt mensen en brengt ze in beweging. Juist dat is wat we nodig hebben om onze doelen te bereiken, voor nu en voor de toekomst. In de samenleving en op de werkvloer”, aldus Michiel Drijber (IEDP). Om dit bewustzijn actief te communiceren en vervolgens om te zetten in daden certificeert en begeleidt IEDP organisaties, sectoren en branches. Verbeteren en vernieuwen doe je samen, en ‘samen’ werkt optimaal met plezier. Plezier verbindt mensen. Zo telt de gelijknamige groep op LinkedIn inmiddels 42.000 leden uit het bedrijfsleven.

NCSI
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

Plaats een reactie