Natuurlijk slaapmiddel voor slaapproblemen

Recent onderzoek(1) toont aan dat driekwart van mensen met slaapproblemen een natuurlijk slaapmiddel verkiest boven een receptslaapmiddel, mits dit even goed werkt. De introductie van Valdispert 450 mg is daar een antwoord op. Dit natuurlijke geneesmiddel is door de hoge dosis valeriaanwortel zeer effectief(2) bij slapeloosheid. Bovendien geeft het geen bijwerkingen en afhankelijkheid, zoals vaak bij het gebruik van receptslaapmiddelen.

Een derde van gebruikers receptslaapmiddelen verslaafd
De ruim 1.400 respondenten uit het onderzoek noemen sufheid, een verminderd reactie- en concentratievermogen en een droge mond als de meest voorkomende bijwerkingen van slaapmiddelen op recept. Een derde van gebruikers van receptslaapmiddelen geeft aan echt niet zonder te kunnen.

Slapeloosheid veelal veroorzaakt door stress
Bijna zes op de tien mensen hebben slaapproblemen. Stress is de belangrijkste veroorzaker blijkt uit het onderzoek. Maar liefst acht op de tien Nederlanders ervaart dagelijks stress of spanningen. Dit komt met name door werk. Vrouwen hebben iets vaker dan mannen moeite om in slaap te vallen of door te slapen (63% vs. 51%). Ook 50-plussers liggen relatief vaker wakker.

Natuurlijk en effectief
Valdispert 450 mg is een geregistreerd slaapmiddel met 450 mg valeriaanwortelextract dat nervositeit verlicht en een ontspannen slaap bevordert. Het geeft geen gewenning en heeft geen bijwerkingen.

Daarmee is het een passend alternatief voor mensen die regelmatig slaapproblemen en spanning ervaren maar (nog) geen receptmiddel willen gebruiken. Het is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Meer informatie
www.valdispert.nl/450mg

(1) Onderzoek Kien in opdracht van Valdispert onder 1431 respondenten in de leeftijd van 16 jaar en ouder in oktober 2012.

(2) Onderzoek M. Dorn, Forsch Komplementamed Klass Naturheilkd 2000; Valerian versus oxazepam: efficacy and tolerability in non-organic and non-psychiatric insomnias.

Plaats een reactie