Naturistisch Nederland opent deuren op 6 juni 2010

Op zondag 6 juni 2010 is het Wereld Naturistendag. Ter gelegenheid van deze dag organiseert de Naturisten Federatie Nederland (NFN) een Open Dag. Onder het motto ‘naakt is geen punt’ zetten bijna 60 verenigingen, organisaties en terreinen verspreid over Nederland hun deuren open, met de bedoeling meer mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie. Naakt is op deze dag voor niemand een punt!

De Open Dag is bedoeld om mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie en de naturistische terreinen. Voor mensen die nog geen ervaring hebben met naaktrecreatie en hierover meer willen weten. En voor mensen die op zoek zijn naar andere vormen en locaties van naturistisch recreëren. Tijdens de Open Dag hebben de terreinen allen een eigen activiteitenprogramma en geven rondleidingen. Bloot is op deze dag heel gewoon, maar zeker niet verplicht.

Taboes
Onderzoek wijst uit dat twee miljoen mensen in Nederland wel eens naakt recreëren. Dat kan zijn thuis, op het naaktstrand of op een naturistencamping. Voor één op de acht Nederlanders is naakt dus helemaal geen punt! Een groot deel van deze groep komt er niet rond voor uit naturist te zijn. Dat komt door angst voor negatieve reacties uit de omgeving. Terwijl ruim 80% van de Nederlanders zegt geen problemen te hebben met naturisme rusten er nog altijd taboes op. Naturisme wordt geassocieerd met exhibitionisme, terreinen achter schuttingen, zonderlinge, ouderwetse mensen en voyeurisme. Zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van de Naturisten Federatie Nederland (NFN).

Landelijke campagne
Om de bekendheid en de acceptatie van naturisme te verbeteren is de NFN daarom een landelijke imagocampagne gestart. Onder het motto Naaktisgeen.nu volgt de campagne ‘gewone’ Nederlanders die naakt recreëren. In mei en juni verschijnt de campagne op megamasten langs een aantal snelwegen, op signs in diverse dorpen en steden, op twitter en blogs, op de website Naaktisgeen.nu en in de landelijke en regionale media.

Open Dag op Naaktisgeen.nu
De landelijke Open Dag is voor de NFN een mooie gelegenheid om de taboes te doorbreken. Tijdens deze dag kan iedereen met eigen ogen zien hoe gewoon naturisme is, hoe mooi de locaties zijn, deelnemen aan leuke activiteiten, sfeer proeven en van gedachten wisselen met elkaar. Iedereen is welkom; naturisten en niet-naturisten die geïnteresseerd zijn en nader willen kennismaken met naaktrecreatie. Op de website www.naaktisgeen.nu is alles te vinden over de Open Dag en de deelnemende activiteitenverenigingen, naturistenterreinen en -organisaties. Bekijk de kaart op de website om te zien welke terreinen in de buurt meedoen aan de Open Dag.

Plaats een reactie