Nationale triathlontop maakt zich op voor de start

De nationale triathlontop maakt zich op voor de start van het tweede seizoen van de Lotto Eredivisie Triathlon. In Enschede start zaterdag 11 mei 2013 de competitie waarin de snelste clubteams en de beste atleten van Nederland tegen elkaar uitkomen.

28e UT-Triathlon

De eerste race is een teamwedstrijd, die plaatsvindt op de campus van de Universiteit Twente. Na Enschede strijkt het circus neer in Amsterdam, Stein, Veenendaal en Almere.

De competitie begint in Enschede tijdens de 28e UT Triathlon met een teamtriathlon. In de eredivisie starten 11 vrouwenteams en 17 mannenteams. Elk team brengt vier atleten aan de start, die ’s ochtends een korte individuele triathlon afleggen en ’s middags gezamenlijk een achtste triathlon volbrengen. Behalve de eredivisieteams komen in Enschede ook 90 recreatieve teams aan de start.

Jaaroverzicht Eredivisie Triathlon 2012 en aankondiging 2013

Mannen
Favorieten bij de mannen zijn de teamleden van de vorig jaar ongeslagen kampioensformatie Team4Talent uit Huissen, met Bas Diederen, Edo van der Meer, Evert Scheltinga en Mark Oude Bennink. ZEROD/Squadra Veloce uit Eindhoven wist zich te versterken met toppers Stefan van Thiel en Vincent Böhm en lijkt ook een serieuze kanshebber. De regionale inbreng is groot en komt van TC Twente uit Enschede, Vivera/Triade uit Zwolle, Argo uit Wierden en Step One uit Borne.

Vrouwen
De vrouwen zagen het team van de regerend kampioenen Jong Oranje uit Almere verhuizen naar Step One in Borne, dat daarmee de favorietenrol toegeschoven krijgt. Anke de Boer, een van de kopvrouwen, viel deze week echter geblesseerd af. Daarmee ligt de titelstrijd wagenwijd open. Nieuwkomers XEndurance LD Team, met specialisten op de lange afstand als Heleen bij de Vaate, ooit met triathlon begonnen op de campus in Enschede, Team TBB, maar ook de vorig jaar sterk presterende atletes van Hellas uit Utrecht en GVAV/GSTV Tritanium uit Groningen zijn teams om in de gaten te houden. De Groningers hebben met Danne Boterenbrood een internationale topper op de korte afstanden in de gelederen.

Deelnemende Teams: www.eredivisietriathlon.nl/teams-2013

De Lotto Eredivisie Triathlon wordt op 16 juni 2013 vervolgd met het NK sprint in Amsterdam. Op 22 juni in Stein, 31 augustus in Veenendaal en 15 september in Almere worden de overige wedstrijden afgewerkt. De totale prijzenpot voor de deelnemende teams bedraagt vijftienduizend euro. Een wedstrijdregistratie is daags na elke race te bekijken via Triathlon TV en de website van de Lotto Eredivisie Triathlon.

Wedstrijden in 2013: www.eredivisietriathlon.nl/wedstrijden-2013

Het competitieconcept van de Lotto Eredivisie Triathlon is gebaseerd op de formule van succesvolle triathloncompetities in Frankrijk en Duitsland. Beoefenaren van de individuele sport triathlon kunnen hierdoor toch in teamverband strijden tegen elkaar. Per team starten vier atleten in elke race en hun gezamenlijke resultaten bepalen de ranking van het team in de competitie. Het snelste team over vijf wedstrijden mag zich de winnaar van de eredivisie noemen.

Videoverslag van de eerste wedstrijd in de Lotto Eredivisie Triathlon 2012. De Vredestein UT-Triathlon op de Campus van de Universiteit Twente.

Meer informatie
http://www.triathlonbond.nl
http://www.eredivisietriathlon.nl

1 gedachte over “Nationale triathlontop maakt zich op voor de start”

  1. 06-05-13 Dit weekend gaat de eredivisie 2013 van start met de teamtriathlon op het terrein van de UT in Enschede. Dit jaar staat ook voor het eerst het combinatieteam van GVAV en Tritanium – Triteam Groningen – aan de start. Helaas hebben Lizette en Marieke van de Vegt besloten om niet voor Triteam Groningen uit te komen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om de damesselectie aan te vullen, om met een zo sterk mogelijk team te starten tijdens de wedstrijden van de Eredivisie. Het herenteam en het damesteam worden gesponsord door Matong en Runnersworld Groningen. Er is een nieuw trisuit ontworpen, waarbij de identiteit van beide verenigingen behouden blijft. We wensen alle teams erg veel succes. Op de website http://www.triteamgroningen.nl meer informatie over opstellingen, uitslagen en wetenswaardigheden over Triteam Groningen. Voor meer informatie op de GVAV website klik hier.

    Beantwoorden

Plaats een reactie