Stichting Nationale Sport Platform lanceert Nationale Sport Volkslied

Vandaag kregen alle genodigden die aanwezig waren tijdens Nationale Sport Plein een primeur: speciaal voor hen zong de bekende operazanger Sef Thissen het Nationale Sport Volkslied dat speciaal geschreven is door Han Kooreneef, liedschrijver van onder andere Marco Borsato. Stichting Nationale Sport Platform heeft dit initiatief genomen omdat zij de ambitie ‘Nederland Sportland 2016’ delen met als uiteindelijke ambitie de Olympische Spelen naar Nederland te halen in 2028. De bijeenkomst van Stichting Nationale Sport Platform stond verder in het teken van de presentatie van haar plannen voor de promotie van sport in Nederland voor 2010. Belangrijk onderdeel daarvan is de organisatie van de Nationale Sport Week, die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd.

Nationaal Sport Volkslied
Een van de manieren om Nederland te binden aan deze prachtige Olympische ambitie is ook de kracht van entertainment in te zetten. Mede daarom heeft Stichting Nationale Sport Platform in samenwerking met Han Kooreneef een volkslied geschreven met de titel ‘Mijn Hart is Oranje’. Het lied, dat tijdens Nationale Sport Plein voor de eerste maal door Sef Thissen ten gehore werd gebracht, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het Oranjegevoel. Aan de uitvoering van het lied doen, naast Sef Thissen, ook een zangkoor en vijftien strijkers van het Metropole orkest mee.

Nationale Sport Week 2010
Een belangrijk onderdeel van de promotie van sport in Nederland is de jaarlijks terugkerende Nationale Sport Week. In 2010 organiseert Stichting Nationale Sport Platform de week voor de zevende keer en dit jaar verzorgt de Gemeente Arnhem de aftrap op zaterdag 17 april 2010. In totaal organiseerden in 2009 al ruim 70 gemeenten een eigen sportweek. De ambitie is dat in 2016 ruim 220 gemeenten een eigen lokale sportweek hebben, waardoor een forse bijdrage gegeven kan worden aan Nederland op Olympisch niveau. Stichting Nationale Sport Platform heeft voor de komende jaren als speerpunt gemeenten en provinciën verder te ondersteunen met kennis en kunde.

Peggy Vrijens en Ralf Mackenbach en Innocent nieuwe ambassadeurs
De afgelopen jaren is het team van ambassadeurs, ook wel ‘Nationale Sport Supporters’ genoemd, rondom de Nationale Sport Week met aansprekende BN-ers uitgebreid. Dit jaar zijn actrice Peggy Vrijens, zanger Ralf Mackenbach en profbokser Innocent aan het team toegevoegd. Zij versterken Marco Borsato, Elsemieke Havenga, Ellen Hoog, Joris Putman, Jochem van Gelder, Bart Meijer, Hella van der Wijst, Frits Wester en Robin van Galen die ook zeker in 2010 weer van de partij zijn om de Nationale Sport Week sportief te ondersteunen.

Over Stichting Nationale Sport Platform
Stichting Nationale Sport Platform is een organisatie die wil bijdragen aan het verhogen van de sportparticipatie en iedereen bewust wil maken van het feit dat een leven lang sporten niet alleen gezond, maar ook plezierig is. “Op deze manier willen we als stichting bijdragen aan de sociale cohesie in onze samenleving. Sport brengt en houdt mensen bij elkaar”, aldus Kees Sijbesma, directeur Stichting Nationale Sport Platform. Naast de organisatie van de jaarlijkse Nationale Sport Week organiseert de Stichting dit winterseizoen voor het eerst de Nationale Sport Winter Dagen waarbij winterse sporten op ijs en sneeuw in Nederland in de schijnwerpers worden gezet. Voor meer informatie kijk op: www.nationalesportplatform.nl

Plaats een reactie