Nationale Milieudag 2010 over geheim van succesvol duurzaam ondernemen

Het milieu verbeteren en geld verdienen. Gaat die twee zaken succesvol samen? Dat moet blijken tijdens de Nationale Milieudag 2010 op vrijdag 18 juni in Den Haag. Doel van de 20ste editie van de Nationale Milieudag is helder te krijgen of er systematiek zit in het succes en het falen van milieuondernemers.

Dagvoorzitter Peter van der Geer (debat.nl) interviewt hiertoe zes ondernemers over hun ervaringen. De ene is nog maar net failliet, de ander gaat als een speer. Ondernemers die hun verhaal komen vertellen zijn: Arnout van Diem (Biosol), Gilbert Curtessi (Happy Shrimp), Jos Hugense (Meatles), Rob van Rees (Greenchoice), Henk Lagerweij (Lagerwey Wind) en Geanne van Arkel (InterfaceFLOR).

Marga Hoek (directeur van de Groene Zaak), Edgar Neo (duurzaam durfkapitalist) en Marko Hekkert (professor Copernicus Institute en auteur van ‘De innovatiemotor’) zullen reflecteren op de verhalen.

De dag mondt uit in een tienpuntenplan om te komen tot dubbele winst: een schoner milieu en een concurrerende BV Nederland. Dit plan wordt aangeboden aan Jan Kamminga, voorzitter van FME-CWM en aan Annet Jonk, directeur microfinanciering van het ministerie van Economische Zaken. Zij gaan vervolgens in debat met de zaal.

Naast dit plenaire gedeelte krijgen beginnende ondernemers de gelegenheid om hun duurzame idee te bespreken met durfinvesteerders. Ander opvallend onderdeel is de Milieumarkt, waar succesvolle milieuondernemers hun product, dienst of discipline zullen presenteren. Tot slot wordt de EEP-award uitgereikt, de Europese prijs voor innovaties op het gebied van milieutechnologie. Plus als klap op de vuurpijl de Rachel Carson Milieuscriptieprijs voor het beste afstudeerwerk van het jaar.

De Nationale Milieudag 2010 is een initiatief van de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM) en vindt plaats op vindt plaats op 18 juni in Den Haag. Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.nationalemilieudag.nl.

Plaats een reactie