Nationale Holocaust Herdenking 2013

Op zondag 27 januari 2013, 68 jaar na de bevrijding van Auschwitz, vindt bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark te Amsterdam de Nationale Holocaust Herdenking plaats ter herdenking van de volkerenmoord tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Joden, Sinti en Roma, en alle andere groepen die door de Nazi’s als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.

Spiegelmonument Nooit Meer Auschwitz

De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, Jacques Grishaver, voorzitter Nederlands Auschwitz Comité en Menno Lavino, namens de jongeren, houden toespraken.

Rabbijn Menno ten Brink zal het Jizkor en Kaddisj uitspreken en er is muziek van de Sinti en Roma. Hierna is er gelegenheid voor particulieren en organisaties hun kransen en bloemen te leggen bij het monument. In het kader van Holocaust Memorial Week zullen bloemen worden gelegd door kinderen van de Rosj Pina school en de Talmoed Tora-school LJG uit Amsterdam.

De herdenking vindt plaats in aanwezigheid van de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Staatssecretaris Van Rijn van VWS, de burgemeester van Amsterdam, leden uit de Tweede Kamer en ambassadeurs en hoge vertegenwoordigers van 21 landen. De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis.

Meer informatie
http://www.auschwitz.nl

Plaats een reactie