Nationale Hartweek en Nationale Sportweek 2011

‘Het is voor mensen met een hart- of vaatprobleem van het grootste belang te bewegen. Mijn overtuiging is dat sporten met medepatiënten, in een vertrouwde en prettige omgeving, stimulerend werkt voor het hart en bijdraagt aan algemeen welzijn.‘ aldus manager en sportleider Hannie Goes.

Inloopmiddag
Op maandag 4 en maandag 18 april organiseert Hart voor Sport een inloopmiddag met de gelegenheid tot het volgen van een gratis proefles.

Locatie: Sportcentrum Mariahoeve, het Kleine Loo 12 Den Haag
Tijd: van 13.30- 19.30uur

Hart voor Sport: gezond bewegen voor een gezonder hart
In juni 2008 is hartfunctielaborant Hannie Goes een kleinschalige club gestart onder de naam Hart voor Sport. Tijdens haar jarenlange ervaring bij de hartrevalidatie van het Bronovo ziekenhuis bleek dat er na afronding van de hartrevalidatie een grote behoefte bestond aan een aangepaste manier van bewegen. Ze besloot een sportopleiding te volgen en vestigde zich als gekwalificeerd sportbegeleider voor mensen met hart- en vaatziekten.

Preventie
Het voorkomen van volksvijand nummer één, blijft een grote zorg van ons allemaal. Daarom is bewegen bij Hart voor Sport tevens aan te bevelen voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten door diabetes, overgewicht of hoge bloeddruk. Elke stap is een goede stap vooruit naar conditieverbetering en een fitter, gezonder lichaam.

Sporten met het hart
De sport- en spelactiviteiten en fitnesslessen worden gegeven in Sportcentrum Mariahoeve en Fysio’s Gym. Naast plezierig bewegen is er aandacht voor gezelligheid in een ongedwongen sfeer. Het uitwisselen van ervaringen of het gezamenlijke kopje koffie, zijn minstens zo belangrijk.

Veilig en verantwoord
Hart voor Sport werkt met gecertificeerde sportleiders en wordt ondersteund door een medisch kundig team van een verpleegkundige, een hartfunctielaborant en een cardioloog. De veiligheid wordt gewaarborgd door een calamiteitenplan en de aanwezigheid van een AED (Automatische Externe Defibrillator).

1 gedachte over “Nationale Hartweek en Nationale Sportweek 2011”

Plaats een reactie