Nationale Fiets Marathon 2014 op zondag 25 mei

De Nationale Fiets Marathon (NFM) gaat dit jaar plaatsvinden op zondag 25 mei 2014. De landelijke dekking wordt vergroot door de uitbreiding van 6 regio’s in 2013 naar 12 provincies in 2014.

fietsen_mielen1Fotocredits: Bart Cabanier (cc)

De Nationale fiets Marathon is een recreatieve fietstocht waarbij deelnemers sponsorgeld ophalen voor het goede doel. Door de recreatieve opzet van de fietstocht kunnen ook niet getrainde fietsliefhebbers van alle leeftijden meedoen.

In alle 12 provincies is een mooie route uitgezet van circa 42 km (marathonafstand). De route voert langs de mooiste toeristische plekjes van Nederland en is elke dag van het jaar leuk om te fietsen, bijvoorbeeld samen met familie of vrienden. Maar op zondag 25 mei is er iets extra’s te beleven want langs de route worden exclusief voor deelnemers aan de Nationale Fiets Marathon bijzondere belevenissen en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Kunstenaars zijn aanwezig in de galerie waar hun werk wordt geëxposeerd of u kunt een bedrijfsbezoek doen bij die bijzondere struisvogelboerderij waar u langs fietst. En zo zijn er vele bij de regio passende bijzondere belevenissen mee te maken.

Knooppuntenroute
Om verzekerd te zijn van de mooiste routes werkt de Nationale Fiets Marathon samen met Route.nl. Daardoor is het mogelijk gebruik te maken van het bekende landelijke knooppuntensysteem waardoor routes makkelijk te vinden en te volgen zijn. Verdwalen of fout fietsen is daardoor bijna onmogelijk.

Recreatief voor het goede doel
Hoewel het geen prestatietocht is en iedereen mee kan doen aan de NFM kan elke deelnemer zijn prestatie toch gebruiken om geld op te halen voor een goed doel. Er zijn 5 goede doelen geselecteerd die allemaal een directe relatie hebben met gezondheid en bewegen. Bewegen is gezond voor hart en longen en daarom doen de hartstichting en het longfonds mee. Maar ook de Diabetesvereniging adviseert haar leden altijd om vooral gezond te bewegen. Hetzelfde geld voor de stichting ALS en uiteraard ook voor Spieren voor Spieren.

Een deelnemer kiest zelf bij zijn aanmelding voor welke organisatie hij zijn marathon gaat fietsen. Op www.nationalefietsmarathon.nl kan het verloop van de actie realtime worden gevolgd.

100% afdracht donaties
De organisatie van de NFM werkt samen met de onafhankelijke stichting ‘Presteren voor een Ander’ die de door deelnemers verzamelde sponsorgelden beheert. Nadat de route volbracht is zorgt de stichting ervoor dat de sponsorgelden in hun geheel dus zonder inhouding van kosten worden overgemaakt aan het goede doel.

Meedoen kan iedereen
Omdat iedereen de route in eigen tempo kan fietsen hoef je geen goed getrainde fietser te zijn om mee te kunnen doen. Inschrijven voor de Nationale fiets Marathon kan door je aan te melden op de website www.nationalefietsmarathon.nl. Daar kun je ook alles lezen over het programma en de mogelijkheden om geld op te halen voor de goede doelen. Deelname kost € 14,95 per persoon over € 34,95 voor groepen vanaf 3 deelnemers.

Plaats een reactie