Nationale actiedag Nederland Helpt Japan op 13 april

Op woensdag 13 april 2011 vindt in de Amsterdam ArenA de nationale actiedag Nederland Helpt Japan plaats. Die avond zal voetbalclub Ajax een benefietwedstrijd spelen tegen de Japanse eredivisieclub Shimizu S-pulse, die speciaal voor deze wedstrijd uit Japan overkomt.

Onder het motto Nederland Helpt Japan, maak een gebaar, treden in de ArenA diverse artiesten op. De definitieve lijst met sterren wordt in de komende dagen bekend gemaakt. Doel is om steun te betuigen aan de mensen in Japan en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis in het rampgebied in Japan. Het Rode Kruis heeft hiervoor rekening 6868 geopend.

Er wordt nauw overlegd met publieke en commerciële omroepen over de wijze waarop de actiedag op radio en tv te volgen is. Heel Nederland wordt opgeroepen om naar de ArenA te komen en steun te betuigen aan de slachtoffers in Japan.

5 euro entree
Kaarten voor de benefietavond kosten 5 euro (of 35 euro voor de hoofdtribune) en kunnen besteld worden via de website www.nederlandhelptjapan.nl of via www.ticketpoint.nl. Ook de opbrengsten van de kaartverkoop dragen bij aan de hulpverlening in Japan. Op 13 april wordt het voor bezoekers van de avond waarschijnlijk mogelijk om gratis te parkeren bij de ArenA.

Op de website www.nederlandhelptjapan.nl is de komende tijd meer informatie te vinden over de actiedag en de optredens van de artiesten. Ook is telefoonnummer 070-4455678 geopend, waarop mensen terecht kunnen met vragen en initiatieven kunnen delen.

Initiatief nationale actiedag
Op 11 maart werd Japan getroffen door een driedubbele ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami, welke het land tevens in een nucleair drama trok. Een aantal betrokken Nederlanders besloot actie te ondernemen en nam het initiatief om een Japanse topclub tegen een Nederlandse topclub te laten voetballen, als steunbetuiging aan de slachtoffers en om geld in te zamelen voor hulp. Mede initiatiefnemers zijn de gemeentes Amsterdam en Amstelveen, Ajax, de Amsterdam Arena, en het Nederlandse Rode Kruis. Amsterdam en Amstelveen hebben een grote Japanse gemeenschap. Ook zijn hier veel Japanse bedrijven gehuisvest. De actie wordt verder kosteloos ondersteund door de Amsterdam ArenA en Ajax, de stichting Nederland Helpt Japan, evenementenorganisator XSAGA, KLM, Hotel Okura Amsterdam en Ticketpoint. Nauw betrokken bij het initiatief zijn verder de Japanse Ambassade, de Nederlandse Ambassade in Japan en de Japanese Chamber of Commerce in the Netherlands.

Het doel van de nationale actie is om steun te betuigen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in Japan. Bijna 150.000 huizen zijn compleet verwoest of zwaar beschadigd en meer dan 16.000 mensen zijn nog altijd vermist. Bijna 200.000 evacués verblijven momenteel in opvangcentra. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Voor medicijnen, dekens en kleding, maar ook voor hulp op de langere termijn. Zo zal het Rode Kruis ondersteuning bieden bij de bouw van tijdelijke huisvesting en de inrichting van de opvangcentra met wc’s en warme douches. Want tienduizenden Japanners zullen daar nog maanden moeten verblijven.

Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn in Japan, is gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis het voortouw neemt in de inzamelingsactie.

Plaats een reactie