Nationaal MS fonds bekroont winnaar fototentoonstelling

Jan Gert Aafjes uit Wormerveer is tijdens de Nationale MS Dag uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd met het thema ‘Ik kan leven met MS’.

Nationaal MS Fonds bekroont winnaar fototentoonstelling ‘Ik kan leven met MS’

De winnaar werd zondag 17 november 2013 in het Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem gekozen uit tien finalisten afkomstig uit heel Nederland die hun meest positieve foto binnen dit thema hadden ingezonden.

Winnaar Jan Gert Aafjes Fotowedstrijd MSWinnaar Jan Gert Aafjes Fotowedstrijd MS samen met fotograaf Govert de Roos.

Bekende fotograaf Govert de Roos beoordeelde de foto’s niet alleen op het verhaal achter de foto, maar ook op uitstraling, kracht en positiviteit. Tijdens de bekendmaking werd tevens de UniteMS Facebook pagina door Merck Serono en het Nationaal MS Fonds gelanceerd. Hier kunnen mensen die te maken hebben met MS nog makkelijker met elkaar in contact komen om ervaringen te delen, vragen te stellen en samen een leven met MS positief in te vullen.

Prachtige momenten
Een leven met MS bestaat niet alleen uit medicatieplannen en zware tijden, het kent ook prachtige momenten. De 10 meest aansprekende en mooiste fotoverhalen werden tijdens de Nationale MS dag tentoongesteld met Jan Gert Aafjes als overtuigende winnaar: “Samen met vrienden ga ik ieder jaar vijf dagen op vakantie naar een plaats van mijn keuze, dit jaar hebben we Praag bezocht. Mijn reflectie in een etalage in de duurste winkelstraat deed mij realiseren dat ik kan leven met mijn spiegelbeeld en met MS, wat mij inspireerde tot het maken van deze foto.”

Kracht
“Deze foto greep mij meteen, hij straalt zoveel kracht en positiviteit uit”, aldus Govert de Roos. “Daarnaast stond deze foto het dichtst bij het thema Ik kan leven met MS, want de foto is een zogenaamde ‘selfie’. Doordat de foto zelfgemaakt is, komt de kracht en schoonheid van een leven met MS alleen maar beter tot uiting. Het gaat er in deze fotowedstrijd om dat mensen met MS gemotiveerd en geactiveerd worden om zelf te gaan fotograferen. En dat heeft Jan Gert gedaan, met overtuigend winnend resultaat.”

Samen sterk
De top 10 inzendingen zijn ook te zien op de nieuwe UniteMS Facebookpagina. Dit platform is een plek waar gedachten, ideeën en ervaringen over een leven met MS gedeeld kunnen worden.

Astrid Hussaarts van Nationaal MS Fonds zegt hierover: “Allereerst zijn we heel erg trots op iedereen die deelgenomen heeft aan deze fotowedstrijd. Het niveau van de inzendingen was erg hoog, het is dan ook fantastisch om een selectie op de nieuwe UniteMS Facebookpagina te kunnen tonen en een leven met MS op deze manier voor iedereen op positieve wijze zichtbaar te maken. We hopen dat deze online community bijdraagt aan het bieden van een platform voor patiënten met MS waar men ervaringen kan delen en vragen kan stellen.”

Plaats een reactie