Nachtsafari in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Wild spotten, slapen onder de sterrenhemel en een prachtige ochtend meemaken als het Park ontwaakt. Dit zijn enkele ingrediënten van de nachtsafari die gehouden wordt op vrijdag 16 juli en vrijdag 6 augustus aanstaande in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Boswachter Henk Ruseler leidt de deelnemers door de pracht van het Park.

Onvergetelijk

Het is een onvergetelijke ervaring om het Park in de nachtelijke uren te ontdekken en in alle vroegte te zien ontwaken. “Eigenlijk is een nacht op De Hoge Veluwe te mooi om te gaan slapen,” zegt Ruseler. “Er is zoveel te zien en te horen ’s nachts. Schaduwen, concerten van rugstreeppadden en het geruis van dieren in de bossen. Dat moet je meemaken.”

Na het inrichten van het kamp in het leefgebied van wilde zwijnen, edelherten en reeën, begint de nachtelijke tocht door de bossen. Henk Ruseler laat de deelnemers de mooiste plekjes van het Park zien. Bij terugkomst kan onder de sterrenhemel geslapen worden. Uiteraard heeft het kamp ook een tent. Na een korte nacht staan de deelnemers samen met de dieren van het Park op en maken ze een ochtendwandeling nog voor de eerste zonnestralen.

Kindersafari
Voor kinderen is er ook een safari, namelijk de kindersafari. De kindersafari heeft ongeveer dezelfde inhoud als de nachtsafari. De kinderen gaan op ontdekkingstocht samen met Boswachter Henk Ruseler, die de kinderen alles over het bos en zijn bewoners leert. Kijk op www.hogeveluwe.nl/activiteiten voor meer informatie over de kindersafari.

Praktische informatie
De nachtsafari start op vrijdag 16 juli en op vrijdag 6 augustus om 18.00 uur bij de entree van het Park in Hoenderloo op Houtkampweg 13. Vanaf daar vertrekken de deelnemers te voet naar het kamp. De volgende dag wordt het kamp opgebroken en om 10.00 uur gaat iedereen weer terug naar het leven van alledag.

De kosten voor de nachtsafari bedragen € 95 per persoon. Dit is inclusief entree Park, catering en tent. Meer informatie opvragen of reserveren kan op www.hogeveluwe.nl.

Plaats een reactie