Nacht van de Nacht lichthinderpeiling

Ergert u zich groen en geel aan die reclamezuil die ’s avonds uw hele woonkamer verlicht? Of vindt u dat er juist meer verlichting moet komen om de veiligheid op straat te kunnen garanderen? De Natuur- en Milieufederaties zijn benieuwd naar uw ervaringen. Daarom starten zij een nationale lichthinderpeiling. De peiling is onderdeel van het evenement de Nacht van de Nacht.

De lichthinderpeiling bestaat uit circa 10 online vragen over het belang van duisternis en de manier waarop u nachtelijke verlichting ervaart. Ook bevat het onderzoek een aantal stellingen over maatregelen die getroffen kunnen worden om lichthinder te verminderen. Het onderzoek vraagt circa 10 minuten van uw tijd. U kunt tot en met 15 augustus 2013 aan de peiling deelnemen via onderstaande link:

Ga naar de lichthinderpeiling

Maak kans op het boek Sterrenmoord
Onder de deelnemers aan de lichthinderpeiling worden 10 exemplaren van het boek “Sterrenmoord” verloot. In het boek beschrijft Govert Derix hoe de sterrenhemel opeens verdwenen is. Onder leiding van de Engelse koninklijke astronoom emperor start een zoektocht. Intussen vindt een reeks gruwelijke moorden plaats en staat de mensheid aan de rand van een mysterieuze afgrond. Het boek werd in De Wereld Draait Door aangeprezen als “zomertip”.

Nacht van de Nacht
Op zaterdag 26 oktober 2013 organiseren de Natuur- en Milieufederaties voor de negende keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven vele gemeenten en bedrijven onnodige verlichting en laten bekende landmarks de verlichting uit.

Op de website www.nachtvandenacht.nl kunt u activiteiten aanmelden en bekijken.

Plaats een reactie