Nacht van de Europese Literatuur bij de OBA

Tijdens de Nacht van de Europese Literatuur in Amsterdam op 16 mei 2012 organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) vier Engelstalige rondetafelgesprekken in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek aan de Oosterdokskade. Europese auteurs discussiëren onder leiding van Margot Dijkgraaf over de verschillen en gelijkenissen tussen romans en poëzie uit de verschillende delen van Europa.

Te gast zijn Lilian Faschinger (Australië), Tomáš Zmeškal (Tsjechië), Janne Teller (Denmarken), John Burnside (Engeland), Mircea Cărtărescu (Roemenie), György Dragomán (Hongarije), Stephan Thome (Duitsland), Jean Mattern (Frankrijk), Joke Hermsen (Nederland). Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Tjerk Ridder en Matthijs Spek van Trekhaak Gezocht! De avond wordt ingeleid door Daria Bouwman (Ambassade Oostenrijk), de huidige voorzitster van EUNIC.

De Nacht van de Europese Literatuur in Amsterdam maakt deel uit een aantal bijeenkomsten in verschillende Europese hoofdsteden om het woord te geven aan een aantal auteurs van het nieuwe Europa. De manifestatie wordt georganiseerd door de vereniging van Europese Culturele Instituten in Nederland EUNIC, met medewerking van Island Bookstore.

De avond begint om 19.30 uur en toegang is € 10,00 / € 5,00 met OBA-pas. Kaarten kunnen gekocht worden via de website.

Plaats een reactie