Nacht van de Dictatuur 2012

Op vrijdag 14 september 2012 vindt de Nacht van de Dictatuur plaats in Den Haag. Bij ProDemos, de Gevangenpoort, Humanity House en Museon kunnen bezoekers terecht voor onder meer lezingen, films, exposities en een showproces. Met onder andere Thomas von der Dunk, Monique Samuel, Sweder van Wijnbergen, Vincent Bijlo en Victoria Koblenko.

De Nacht van de Dictatuur is in 2011 ontstaan als tegenhanger van de internationale Dag van de Democratie, die jaarlijks op 15 september is. De Nacht biedt een duistere avond vol censuur, onderdrukking en revolutie. Door middel van lezingen, films, exposities en toneelspel ervaren bezoekers diverse facetten van dictatuur.

In het programma wordt ingegaan op dictatuur in verschillende landen, zoals Rusland, Polen, Oekraïne, Birma, Noord-Korea en in de Arabische wereld. Ook worden verschillende thema’s belicht, zoals internet en dictatuur, de psychologie van de dictator, sport in dictatoriale regimes en literatuur over dictators.

De avond vindt plaats van 18.00 tot 23.30 uur op vier locaties in Den Haag: bij ProDemos (Hofweg 1), de Gevangenpoort (Buitenhof 33), Humanity House (Prinsegracht 8) en Museon (Stadhouderslaan 37).

Passe-partouts kunnen worden gekocht via internet op www.nachtvandedictatuur.nl voor € 7,50 en op de avond zelf aan de deur voor € 10,-.

Plaats een reactie