Muur Tegen Geweld onthult tijdens Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Tijdens de Dag Herdenken Geweldslachtoffers op 24 september 2011, wordt het monument ‘Het Onbevattelijke’ onthuld, ook wel bekend als de Muur Tegen Geweld. Nabestaanden herdenken deze zaterdag hun dierbaren die hen door geweld zijn ontvallen. De herdenking vindt dit jaar plaats in gemeente De Wolden (Drenthe), waar ook de Muur staat.

Koningin Beatrix en Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven onthullen samen het monument. Minister-President Mark Rutte zal eveneens aanwezig zijn.

Herdenkingsdag en muur voorzien in een grote behoefte van nabestaanden om hun geliefden samen te herdenken. Het Fonds Slachtofferhulp financiert de Dag Herdenken Geweldslachtoffers en heeft eveneens financieel bijgedragen aan de Muur Tegen Geweld. Het Fonds Slachtofferhulp maakt belangenbehartiging en lotgenotencontact mogelijk. Het steunt gedurende het gehele jaar ook de drie organiserende partijen.

Door en voor nabestaanden
De jaarlijks terugkerende Dag Herdenken Geweldslachtoffers is een initiatief van diverse lotgenotengroepen voor nabestaanden van slachtoffers van moord: Vereniging voor Veiligheid Respect en Solidariteit, Stichting Aandacht Doet Spreken en de Vereniging Ouders van een Vermoord Kind.

‘Het Onbevattelijke’
De Muur Tegen Geweld draagt de naam ‘Het Onbevattelijke’ en is ontworpen door kunstenares Irene Fortuyn uit Amsterdam. Het monument is een stenen muur waar de namen van de slachtoffers op vermeld gaan worden en nabestaanden steun kunnen zoeken.

Plaats een reactie