Museum Jeugd Universiteit in drie Haagse musea

Drie Haagse musea – het Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort en het Museon – starten in het najaar van 2012 met de MuseumJeugdUniversiteit. De deelnemende musea bieden een reeks colleges aan voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar.

De colleges, die een uur duren, gaan over leuke, gekke, bijzondere of interessante onderwerpen, waarbij de collectie van het museum het uitgangspunt vormt. Sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied.

De MuseumJeugdUniversiteit is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en begon in 2009. In Leiden, Amsterdam en Rotterdam was de MuseumJeugdUniversiteit al een groot succes, nu sluit Den Haag zich hierbij aan.

De deelnemende musea hebben voor hun eerste collegereeks een bijzonder programma neergezet. Zo komt bijvoorbeeld burgemeester Van Aartsen in het Haags Historisch Museum vertellen hoe het is om burgemeester van Den Haag te zijn.

In Museum de Gevangenpoort ontdekken kinderen samen met twee forensisch antropologen van het Nederlands Forensisch Instituut hoe de tong en vinger van de gebroeders de Witt zijn onderzocht en in het Museon staat de collegereeks in het teken van slimme uitvindingen van de Romeinen die we nu nog steeds terugvinden in het dagelijkse leven.

Meer informatie
http://www.artplatform.nl

Plaats een reactie