Museon: Speed – techniek in de autosport

In het Museon in Den Haag is tijdens de meivakantie veel te doen en er zijn verschillende exposities te bezoeken. Veel iedereen die van snelheid houdt is er de tentoonstelling Speed – techniek in de autosport 31 maart 2010 tot 31 oktober 2010.

Beleef de wereld van de Formule 1 en ervaar de sensatie van het autoracen. Test, net als een echte autocoureur je lichamelijke conditie. Door een actieve deelname aan deze tentoonstelling krijg je ook antwoord op veel van je vragen over technologie in de autosport.

Hoe werkt een raceciruit?
De tentoonstelling neemt je mee naar het racecircuit en leert je waarom op een raceauto verschillende bandentypen worden toegepast. Ook krijg je inzicht in de betekenis van de verschillende vlaggen die worden gebruikt door de wedstrijdleiding en wat de mecaniciens doen met de auto tijdens de pitstop. Ervaar hun prestatiedruk door zelf binnen een bepaalde tijd een band te verwisselen!

Zou ij een goede autocoureur zijn?
Coureurs vragen het uiterste van hun lichaam. Test daarom met speciale apparatuur, zoals een racesimulator, je conditie, gevoel voor timing en reactiesnelheid.

Hoe hard kunnen F1 auto’s gaan?
Formule 1 auto’s beschikken over krachtige motoren en een uitstekende aerodynamica. Ze kunnen snelheden van wel 300 km per uur bereiken en toch op de baan blijven. Experimenteer met instellingen van voor- en achtervleugels en bekijk een echte F1 automotor.

Hoe werkt autotechniek?
Diverse bewegende modellen leggen je uit hoe een verbrandingsmotor, het differentieel en de versnelling werken.

Wat gebeurt er als auto’s crashen?
Door botsingsproeven te doen, krijg je inzicht in de natuurkundige bewegingswetten van Newton.

Speed is een interactieve tentoonstelling voor iedereen die nieuwsgierig is en van snelheid houdt. Ontdek het zelf!

Meer informatie: Speed – techniek in de autosport

Plaats een reactie