mumc.tv Maastricht UMC+ start eigen web-kanaal

Het Maastricht UMC+ heeft woensdag 8 juni 2011 de officiële aftrap gegeven voor een eigen web-tv-kanaal. Iedereen die dat wil, kan op www.mumc.tv filmbeelden bekijken over behandelingen in het Maastrichtse academisch ziekenhuis. Maar ook items die te maken hebben met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, nieuws over de organisatie, over werken in het universitair medisch centrum, en de rubriek ‘het Maastricht UMC+ in het nieuws’ komen aan bod.

Momenteel staan er ongeveer 250 unieke films op de site, die voortdurend wordt aangevuld met nieuwe producties. Doel van de internet-tv is primair patiëntenvoorlichting. Het webkanaal stelt informatie en expertise op een gebruiksvriendelijke manier en in een vrij toegankelijke internet-omgeving ter beschikking aan patiënten en hun naasten. MUMC-tv is daarnaast een dynamische bron van informatie voor alle belangstellenden binnen en buiten het ziekenhuis.

De meest tot de verbeelding sprekende beelden zullen behalve via MUMC-TV ook via youtube te zien zijn. Voor de media is er een apart hoekje ingericht op de internetsite, waar beeldmateriaal wordt verzameld dat via een bij het Maastricht UMC+ op te vragen inlogcode kan worden gedownload en rechtenvrij kan worden gebruikt.

Bedoeling is dat op termijn medewerkers van het Maastricht UMC+ in de gelegenheid worden gesteld zelf filmbeelden aan te leveren en via de website www.mumc.tv wereldkundig te maken.

Plaats een reactie