Multaq: Mogelijk leverschade door gebruik Multaq

Er zijn gevallen van ernstige leverbeschadiging gemeld bij patiënten die Multaq (dronedarone) gebruiken. In twee gevallen bleek een levertransplantatie noodzakelijk. Multaq ( dronaderone) wordt gebruikt bij de behandeling van volwassenen met hartritmestoornissen (kamerfibrilleren). De wetenschappelijke productinformatie (SPC en bijsluiter) wordt aangepast, met advies over het bepalen van de leverfunctie. In Nederland wordt klinisch onderzoek met Multaq uitgevoerd, maar Multaq is in Nederland nog niet op de markt.

De brief (Direct Healthcare Professional Communication, DHPC) met belangrijke risico-informatie is in overleg met het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) door de firma Sanofi-aventis verstuurd naar naar cardiologen indien die het geneesmiddel op basis van een ‘artsenverklaring’ hebben verstrekt. Onderzoekers en medisch-ethische commissies zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Meer informatie
DHPC Multaq met aangepaste SPC-tekst: Belangrijke veiligheidsinformatie over ernstige leverbeschadiging ten gevolge van gebruik van Multaq (dronedarone)

Questions and answers on the possible risk of liver injury with Multaq (dronedarone)

Plaats een reactie