Mugaritz, natuurlijke wetenschap van koken

Het revolutionaire restaurant Mugaritz** is maandag 30 april 2012 bij The World’s 50 Best Restaurants Awards wederom uitgeroepen tot het derde beste restaurant van de wereld.

Op nummer één voor de derde keer op een rij het Deense Noma. De protegé van de elBulli’s Ferran Adrià wordt wereldwijd beschouwd als de nieuwe aanvoerder van de culinaire avant-garde. Chef Aduriz schreef een bijzonder en inspirerend boek over zijn restaurant Mugaritz, dat in juni 2012 bij Kosmos Uitgevers verschijnt: Mugaritz, natuurlijke wetenschap van koken.

Spanje is al jarenlang aanvoerder van de culinaire avant-garde, en met zijn geraffineerde, intelligente kookstijl en geïnspireerde gerechten bevindt chef-kok Adoni Luis Aduriz zich in de absolute voorhoede van die beweging. In het boek Mugaritz ontdekt, voelt en ervaar je waarom restaurant Mugaritz tot de absolute wereldtop behoort. Aduriz deelt de recepten van zeventig van zijn signatuurgerechten. Daarnaast legt hij het creatieve proces achter deze gerechten uit ter inspiratie voor chefs, eetliefhebbers en culinaire creatievelingen. Sensationeel!

The World’s 50 Best Restaurant Award is voor velen tegenwoordig een relevantere erkenning dan Michelin. De afgelopen jaren werd deze lijst door het Deense restaurant Noma en eerder het Spaanse elBulli aangevoerd. Kosmos Uitgevers gaf ook van deze restaurants succesvolle boeken uit en haalde de fameuze chefs, Ferran Adrià van elBulli en René Redzepi van Noma, naar Nederland voor spraakmakende ontmoetingen met pers en publiek. Daarmee is Kosmos bij uitstek de uitgever voor chefs van absoluut wereldniveau, en voegen wij Mugaritz met trots toe aan ons fonds.

Boekgegevens
Titel: Mugaritz, Natuurlijke wetenschap van koken
Auteur:Andoni Luis Aduriz
Uitvoering:Papieren band met linnen persing
Omvang:256 pagina’s
ISBN:9789021552477
Prijs:€ 49,95
Verschijningsdatum: 1 juni 2012

Plaats een reactie