MST-team past nieuwe techniek toe bij vernauwde longader

In topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede heeft een team bestaande uit een interventiecardioloog, een interventieradioloog en een electrofysioloog vorige week bij een patiënt met een vernauwde longader met succes voor de eerste keer een zogeheten stentimplantatie verricht. Dankzij deze stent wordt de vernauwing in de desbetreffende ader weggenomen en de bloedafvoer hersteld.

Deze methode die in Nederland en daarbuiten zelden wordt toegepast, wordt ingezet bij patiënten bij wie een vernauwing is opgetreden in een longader na een eerdere ablatiebehandeling wegens hartritmestoornissen.

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente beschikt over een modern hoogwaardig hartcentrum waar 5 hartchirurgen jaarlijks meer dan 1.000 openhartoperaties verrichten, waar 5 interventiecardiologen meer dan 2000 dotterbehandelingen en 3 electrofysiologen bijna 500 ablaties per jaar uitvoeren.

De stentimplantatie die vorige week is verricht past binnen de ambities van het hartcentrum om niet alleen voor patiënten uit Oost-Nederland, maar ook voor patiënten uit andere regio’s van ons land de allernieuwste technieken aan te bieden, ook voor aandoeningen die betrekkelijk weinig voorkomen.

Tevens wordt met een dergelijke behandeling de samenwerking tussen interventiecardiologen en –radiologen verder gestalte gegeven.

Plaats een reactie