MS Centrum Leeuwarden start met online patiëntenvolg systeem

Op 1 december 2009 is het MS Centrum Leeuwarden geopend. Het Medisch Centrum Leeuwarden wil hiermee de zorg voor mensen met MS verbeteren. Eén aanspreekpunt, korte lijnen en onderlinge samenwerking tussen zorgverleners. De kernbegrippen van het centrum.

Het online volgsysteem, mijnMS-logboek, ondersteunt deze manier van werken. Het MSlogboek staat online en bevat verschillende elementen: scoring op dagelijkse activiteiten, medicatiedossier en een rust-activiteiten dagboek . Ytsje Dijkstra, MSverpleegkundige: “Tijdens het consult bespreek ik een aantal zaken. Hoe gaat het met de mobiliteit, de fijne motoriek, mictie, cognitie, seksualiteit etc. Toch kom je niet altijd aan alle onderwerpen toe of zijn sommige onderwerpen lastig om aan te roeren. In het MSlogboek staan al die onderwerpen en kunnen mensen maandelijks aangeven hoe zij vinden dat het gaat. Daardoor krijg ik een goed overzicht en kan ik tijdens het consult de onderwerpen bespreken, die aandacht behoeven. Heeft iemand een vraag tussendoor, dan kan dat via het eConsult.”

Neuroloog Sinnige:”In het MS Centrum willen we graag zorg rondom de patiënt organiseren. Het MSlogboek staat online en meerdere zorgverleners kunnen in het logboek kijken en adviezen geven. We kijken alleen met toestemming van de patient in het logboek mee. Er zijn nu 40 deelnemers en het systeem bevalt goed. We zijn het MSlogboek aan het uitbreiden met een mictie-lijst en een depressie-score-lijst. Daarnaast hebben we besloten om ook voor mensen met de Ziekte van Parkinson een vergelijkbaar logboek te maken.

Plaats een reactie