Mosselbedrijf start met terughalen van verdachte mosselen

Het mosselbedrijf Prins & Dingemanse is gestart met het terughalen van mogelijk besmette mosselen. Ook heeft het bedrijf alle relevante gegevens overgedragen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat hier onder andere om verkoopinformatie van de verhandelde mosselen.

Het bedrijf kreeg dinsdag 29 oktober 2012 een dwangsom opgelegd van € 80.000 als zij niet aan deze eisen voldoen. De dwangsom komt te vervallen als de gegevens juist en volledig blijken te zijn.

Mosselen

Het gaat om mosselen die komen uit een mosselgebied in Ierland. De zaak kwam aan het licht nadat in België eind vorige week meer dan 100 mensen ziek werden na het eten van deze mosselen, die besmet bleken te zijn. De levering in België was niet van Prins & Dingemanse. Maar omdat het bedrijf uit Yerseke wel mosselen importeerde uit hetzelfde Ierse mosselgebied, heeft het bedrijf ook de wettelijke plicht een zogenoemde recall uit te voeren van deze mosselen. De NVWA blijft erop toezien dat het bedrijf verder de nodige stappen onderneemt om alle afnemers te informeren en alles in het werk stelt deze mosselen uit de handel te halen.

Meer informatie
Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700. Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via www.nvwa.nl of (0800) 04 88.

Gerelateerde bericht(en)
Zeeuwse mosselhandelaar weigert inzicht in handel van ziekmakende mosselen

Plaats een reactie