Mondiale aandacht voor Dag van de Slaap

Zondag 21 maart is het de internationale Dag van de Slaap. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van het voorkomen en verhelpen van slaapproblemen. Het afgelopen jaar heeft het Erasmus MC – samen met TNO – grootschalig onderzoek verricht naar slaapproblemen en ochtendmoeheid.

Wegverkeer
Het onderzoek van het Erasmus MC en TNO wijst uit dat ochtendmoeheid vaker voorkomt bij mensen die in hogere mate blootgesteld worden het geluid van wegverkeer.
Dit onderzoek baseert zich op gegevens uit de GLOBE-studie, een langlopend gezondheidsonderzoek van het Erasmus MC in de gemeente Eindhoven. Hierbij is bij 18.000 mensen de nachtelijke geluidsblootstelling aan de gevel van de woning berekend.


Blijf gezond
De Dag van de Slaap, internationaal bekend als World Sleep Day, heeft dit jaar als motto: ‘Sleep Well, Stay Healthy’, ofwel: ‘Slaap Goed, Blijf Gezond’. De dag vestigt de aandacht op thema’s gerelateerd aan slaapproblemen, zoals: medicatie, de sociale aspecten van slaapstoornissen, veilig autorijden en voorlichting over een goede nachtrust.

Plaats een reactie