Moment van rust en inspiratie nieuwe stijl

We leven in een informatiemaatschappij en weten veel. Maar ontwikkelingen volgen elkaar snel op, en zijn soms lastig bij te houden. Hebben we nog wel enig idee wat belangrijk is in ons leven? Snappen we nog wie we zijn of gaan we aan onszelf voorbij? Rosemarie Maas wil mensen een moment bieden om de waan van de dag achter zich te laten en eens rustig na te kunnen denken over henzelf en het leven. Dit doet Rosemarie op een unieke manier. Ze heeft het format van de kerkdienst overgenomen, maar er een nieuwe draai aangegeven, zonder religie. Teksten over universele thema’s en moderne muziek creëren het rustmoment.

Op 30 mei staat Rosemarie in de prachtige trouwzaal van Edel aan de Postjesweg te Amsterdam. Het thema die middag is troost. Wanneer hebben mensen troost nodig en waar zoeken ze dit? Troost omvat veel meer dan het letterlijk troosten van iemand. Troost wordt bijvoorbeeld ook gevonden in winkelen, boeken, muziek, alcohol en kunst. Rosemarie spreekt een overweging uit over het thema en belicht dit van verschillende kanten. Ze put hiervoor uit bronnen van wijsheid uit de gehele wereld of neemt een aansprekend citaat uit een interview in een tijdschrift. Tussendoor is moderne muziek (bijvoorbeeld van Moby en REM) te horen die rust geeft om de woorden te kunnen laten bezinken. Na afloop is er gelegenheid om in Edel na te praten over het thema. Rosemarie wil vooral dat mensen met hernieuwde energie, inspiratie en een goed gevoel de week weer ingaan.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur in Edel (ingang het Sieraad, Trouwzaal), Postjesweg 1, Amsterdam(www.het-sieraad.nl).
De toegang is € 10,- (inclusief koffie of thee na afloop) en de bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het thema.

De volgende bijeenkomst in Edel is op 27 juni. Het thema is dan vertrouwen.

Inspiratiediensten
Rosemarie heeft tien jaar als beleidsmedewerker gewerkt bij een gemeente. Ze is een nieuwe weg ingeslagen, omdat zij ondervond dat de huidige samenleving ervoor heeft gezorgd dat er weinig tijd is voor reflectie. Door het verzamelen en naar voren brengen van ‘de wijsheid van de wereld, wil zij hier iets aan doen.

Meer informatie is te vinden op www.inspiratiediensten.nl

Plaats een reactie