MoestuinCoach helpt kinderen meer groenten eten

Het regionale Amersfoortse project van Moesie de MoestuinCoach gaat in 2012 landelijk. Het project richt zich op kinderen t/m 12 jaar en begeleid hun een seizoen lang met een eigen minimoestuintje in de achtertuin of op balkon. Zo leren kinderen op een leuke manier hoe groente groeit en hoe lekker het kan zijn. Na een overweldigend succes in de regio Amersfoort kan nu iedereen in Nederland mee doen. Inschrijven kan via de website www.moestuincoach.nl.

Wat is de MoestuinCoach?
De moestuincoach is een goed doel en heeft als doel om iedereen te laten zien hoe leuk, lekker en makkelijk moestuinieren is. Samen zorgen we er dan voor dat we minder voedselkilometers maken, minder eten weggooien en gezonder eten. De MoestuinCoach ‘Moesie’ begeleid iedereen een heel kweekseizoen lang via social media van eind februari tot oktober, zo staan de deelnemers er nooit alleen voor.

Moestuin doet kinderen groente eten
Een moestuin is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam en door de opzet van Moesie een echte gezinsactiviteit. Onderzoek wijst uit dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder een moestuin (bron: Britse krant The Times). De kinderen gingen van een gemiddelde van 1,9 stuks groenten en fruit per dag naar 4,5. Dit is in lijn met de ervaringen van de ouders die meedoen met het MoestuinCoach project.

933 KG geoogst
Door het grote succes in de regio Amersfoort gaat Moesie volgend jaar landelijk minimoestuintjes begeleiden. Het project begint eind februari al en daarom kunnen mensen zich nu al inschrijven via www.moestuincoach.nl. Leuk als Sinterklaas- of Kerstcadeau.

De minimoestuintjes van 1m2 kunnen overal staan, in achtertuinen, balkons, maar ook bij scholen, kinderdagverblijven en bij de buiten schoolse opvang (BSO).

In 2011 hadden we meer dan 325 moestuintjes, bereikte we meer dan 1.100 kinderen en hebben ruim 933 kg groenten en kruiden geoogst en opgegeten. In 2012 gaan we dit met zijn allen hopelijk verbeteren.