Moestuin voor kinderen

Niet weten waar tomaten vandaan komen en geen idee hebben hoe boontjes groeien: het is vanaf nu verleden tijd. Intratuin biedt kinderen op het online platform www.intratuintjes.nl en in de vele tuincentra handvaten om zelf eenvoudig een eigen moestuin te starten.

Of het nu om een klein balkon gaat of een riante tuin, kinderen vinden in de winkels van Intratuin eenvoudig de Intratuintjes benodigdheden die hen helpen een moestuin aan te leggen. Hun moestuinprestaties kunnen ze via het online platform delen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daar, en via hyves, hebben kinderen de mogelijkheid om tips met elkaar uit te wisselen. Tips die ze overigens ook krijgen bij de vestigingen van Intratuin.

Met de introductie van het kinderconcept wil Intratuin een bijdrage leveren aan het stimuleren van buitenactiviteiten en gezondere eetgewoonten bij kinderen in Nederland. Bovendien wil Intratuin kinderen laten ervaren hoe leuk het is om in de tuin te werken en spelenderwijs te leren over planten. Het is een stap die de komende maanden tot meer activiteiten zullen leiden.

Karin Witteveen van Intratuin over het project: “Het concept is ontstaan vanuit onze ideologie om kinderen te stimuleren zelf aan de slag te gaan in de tuin. Om meer te leren over planten, hen enthousiast te krijgen over het zelf kweken en het leren verzorgen van planten. Zelf kweken leidt tot beter eten. Want, zelf gekweekte boontjes zijn ineens wel lekker en willen kinderen aan iedereen laten zien.”

Stamp je eigen moestuin uit de grond
Kinderen met moestuinambitie kunnen via www.intratuintjes.nl aan de slag. Ze vinden er een stappenplan waarmee ze hun moestuin eenvoudig kunnen starten. Aan de hand van een boodschappenlijstje, de zaaikalender en andere praktische kweektips kunnen kinderen zo aan de slag. De Intratuinwinkels bieden bovendien alle Intratuintjes producten die ze nodig hebben.

Plaats een reactie