Moederschap, als de roze wolk grijs wordt

De ‘weersvoorspellingen’ voor een zwangere moeder zien er met een roze wolk doorgaans zonnig uit. Maar dat er ook grijze wolken langs kunnen drijven, weet niet iedereen. Met haar nieuwe boek ‘Hoezo roze wolk?’ geeft auteur Renske Tjoelker herkenning en houvast aan die moeders. Want er heerst een enorm taboe op die grijze wolk. “En daar moet verandering in komen,” aldus Renske Tjoelker.

Hoezo roze wolk, Renske TjoelkerHoera, je wordt moeder! Die negen maanden en de bevalling zijn even doorbijten, maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Op het moment dat je baby er is, zit je samen met je kindje en je partner heerlijk op een roze wolk…

Realsitische kijk op moederschap
Maar vaak is de realiteit anders en lijkt die roze wolk eerder op een grijze wolk. Er zijn bijvoorbeeld complicaties bij de bevalling,de borstvoeding komt niet op gang, je baby huilt veel… Je voelt je machteloos, onzeker, gefrustreerd of ongeschikt als moeder. Dit boek geeft je herkenning en houvast als je je niet meteen gelukkig voelt als moeder. Het biedt een realistische kijk op het moederschap en helpt je ervan te genieten, juist als het anders loopt dan verwacht. Een steun in de rug bij de grootste verandering in je leven, die van vrouw naar moeder, en het vinden van een nieuwe balans.

Over de auteur
Renske Tjoelker heeft twee dochters en toen ze moeder werd, had ze allesbehalve een roze wolk. Dit resulteerde in de oprichting van haar eigen praktijk Mamas-coach, waar Renske moeders begeleidt die geen roze wolk ervaren of een betere balans willen tussen hun werk en gezin.

Meer informatie
www.hoezorozewolk.nl

1 gedachte over “Moederschap, als de roze wolk grijs wordt”

 1. Hoera, je wordt moeder! Die negen maanden en de bevalling zijn even doorbijten, maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Op het moment dat je baby er is, zit je samen met je kindje en je partner heerlijk op een roze wolk…

  De realiteit is anders, ontdekte Renske Tjoelker, auteur van het boek `Hoezo roze wolk?!´ Toen zij moeder werd – 2 x van een dochter – liep ze tegen de grijze wolk aan. Dit resulteerde in de oprichting van haar eigen praktijk Mamas-coach, waar Tjoelker moeders begeleidt die geen roze wolk ervaren of een betere balans willen tussen hun werk en gezin.

  Het boek bevat veel informatie. De zeven hoofdstukken werpen licht op het moederschap door de jaren heen, geven informatie over kinderwens en bevallen, vertellen de (aanstaande) moeder wat er gebeurt als er je moeder wordt en geven uitgebreid informatie over de grijze wolk. Tjoelker legt het verschil uit tussen een depressie en de grijze wolk en geeft aan wat de gevolgen van een grijze wolk zijn. Daar blijft het niet bij. Haar ervaring als coach komt aan de orde in hoofdstuk zeven. Daarin geeft ze tips en handvaten om te werken aan de grijze wolk. Door de oefeningen wordt het ook heel praktisch.

  De hoofdstukken worden afgewisseld door ervaringsverhalen. Dat is het een minpuntje aan het boek. De ervaringen van de moeders die hun verhaal vertellen zijn behoorlijk heftig, waardoor je je kunt voorstellen dat ze een grijze wolk hebben ervaren. Gelukkig geven de informatieve hoofdstukken genoeg herkenbaarheid, want ook bij een voorspoedige zwangerschap en bevalling kunnen moeders last hebben van somberheid, vermoeidheid etc.

  ´Hoezo roze wolk´ is een boek dat alle vrouwen die moeder zijn of willen worden kunnen lezen. Het kan herkenning en houvast bieden als je je niet gelijk gelukkig voelt als moeder. En het kan ervaren worden als een steun in de rug bij een grote verandering in je leven.

  Beantwoorden

Plaats een reactie