Moeders in de spotlights met Oxfam Novib Pakt Uit

Uit naam van je moeder een lamp geven aan een moeder in Uganda. Dit is een nieuw cadeau in de Pakt Uit brochure van Oxfam Novib, speciaal voor Moederdag. Door licht voor een gezin in Uganda te kopen, worden namelijk twee moeders in het zonnetje gezet. De Pakt Uit cadeaus zijn praktische en zinnige cadeaus waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben.

In Uganda is het vroeg donker en in veel gebieden is geen elektriciteit. Om huiswerk te maken zijn kinderen aangewezen op kunstlicht, dit kunstlicht is er vaak niet. Oxfam Novib werkt samen met onderwijspartner LABE uit Uganda, en Philips aan een nieuw en innovatief project om hier wat aan te doen. Ze zorgen ervoor dat in gebieden waar geen electriciteit is, mensen toch verlichting krijgen, door middel van zonnelampen.

De opbrengst van de cadeaus die gekocht worden via Pakt Uit, dit zijn bijvoorbeeld ook een geit, een muskietennet of een ezel, gaat naar de partnerorganisaties van Oxfam Novib.

Oxfam Novib Pakt Uit is een cadeauconcept waarbij symbolische cadeaus ‘geefbaar’ zijn. Men koopt een cadeau en geeft dat in de vorm van een cadeaukaart. De echte cadeaus worden ingezet door een van de partnerorganisaties van Oxfam Novib.

Plaats een reactie