Modeshow voor vrouwen met een borstprothese

Je mooi voelen en je lichaam laten zien ligt voor vrouwen met een borstprothese niet voor de hand. Zeker nu het zomer wordt en de kleding ‘bloter’, kan het voor deze vrouwen heel plezierig zijn om te zien wat er met lingerie, topjes en badkleding mogelijk is.

De Saxenburgh Groep organiseerde daarom in nauwe samenwerking met enkele modeboutiques op woensdagavond 4 juli 2012 in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg een speciale zomermodeshow voor vrouwen met een borstprothese.

Marja Jagers Op Akkerhuis, een van de chirurgen, opende de show. “Gezond voelen gaat over zoveel meer dan medische zorg. Deze modeshow is daar een mooi voorbeeld van. Ik voel me best een beetje trots dat collega’s deze show samen met onder anderen Betty van den Berg en Alida Kikkert hebben opgezet.”

De gangen van de polikliniek bleken het heel goed te doen als catwalk voor de ervaringsdeskundige modellen die als volleerde mannequins in de vrouwelijke kledingstukken liepen. De vrolijke jurkjes en mooie lingerie van BB Care Boutique in Zuidwolde en de Aftercare Boutique in Nieuw-Dordrecht leidden tot enthousiaste reacties.

De meer dan 125 vrouwen en hun vriendinnen en dochters waardeerden de zomerse show. “Wat een prettige activiteit, zomaar in het ziekenhuis, ik word er blij van, ondanks alles” verzuchtte een van de bezoekers na afloop.

Plaats een reactie