MMM Corones geopend in Zuid-Tirol

Messner Mountain Museum Corones (MMM Corones) is donderdag 23 juli 2015 geopend door bergbeklimmer Reinhold Messner. Het bergmuseum MMM Corones ligt op 2.275 meter hoogte in Plan de Corones/Kronplatz. Het is voor Reinhold Messner zijn zesde en laatste museum in Zuid-Tirol, over het leven als alpinist. Het museum is ontworpen door de wereldberoemde architecte Zaha Hadid en is gebouwd in een bergtop.

MMM Corones
Reinhold Messner over de nieuwe trekpleister van Kronplatz: “In het MMM Corones vertel ik de geschiedenis en de ontwikkeling van het bergbeklimmen, van de klimuitrusting en de veranderingen over de afgelopen 250 jaar, tot de triomfen en tragedies van ’s werelds beroemdste bergen – Matterhorn, Cerro Torre, K2. Het is ongelooflijk spannend om de verhalen van bergbeklimmers te vertellen vanaf een podium van deze omvang.” Het MMM Corones bevat unieke objecten en afbeeldingen, verzameld door Messner in zijn leven als bergbeklimmer en ontdekkingsreiziger.

Reinhold Messner MMM Corones
Bergbeklimmer Reinhold Messner opent op 2.275 meter hoogte het Messner Mountain Museum Corones.

Panoramaterras
Het bijzondere aan MMM Corones is de combinatie van de locatie, het uitzicht en de unieke architectuur. Het betonnen gebouw is op bijzondere wijze geïntegreerd in de omgeving. Het museum bevindt zich namelijk voornamelijk ondergronds in de berg, verdeeld over drie verdiepingen. Daardoor is het pand energiebesparend: het behoudt ’s zomers en ‘s winters een constante temperatuur.

Messner Mountain Museum Corones
Messner Mountain Museum Corones

Vanaf de entree op de bovenste verdieping leiden trappen de bezoeker langs drie expositieverdiepingen naar beneden. Er zijn grote uitkijkvensters en een indrukwekkend panoramaterras van zo’n veertig vierkante meter om te kunnen genieten van een uniek 240°-uitzicht op de Alpen en de Dolomieten. Het museum bevat tevens een centrale expositieruimte voor grote voorstellingen en presentaties en een bioscoop met twintig stoelen.

Messner Mountain Museum Corones
Messner Mountain Museum Corones

MMM Corones
Het MMM Corones is vanaf 24 juli in de zomermaanden dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur (eerste zondag in juni tot de tweede zondag in oktober). In de winter is het museum dagelijks open van de eerste zondag in december tot midden april. MMM Corones is te voet te bereiken of via de gondel. Meer informatie vindt u op www.mmmcorones.com.

Messner Mountain Museum Corones
Messner Mountain Museum Corones

Over Reinhold Messner
Reinhold Messner (1944) beklom als eerste alle bergen hoger dan 8.000 meter en bereikte de top van de Mount Everest zonder extra zuurstof. Hij zette het Messner Mountain Museum Project op om het publiek te informeren over bergen en alpinisme. Andere musea zijn het MMM Firmian, Ortles, Juval, Dolomites en Ripa en gaan over de kunst, cultuur, religie en merkwaardigheden van berggebieden in de hele wereld.

Plaats een reactie