Miryanna van Reeden zet zich in voor mensen met epilepsie

0
524

Actrice Miryanna van Reeden ondersteunt vanaf vandaag het werk van het Nationaal Epilepsie Fonds. Het fonds dat zich inzet voor mensen met epilepsie lanceert dit voorjaar een nieuwe campagne waarin Miryanna een belangrijke rol speelt. In deze campagne komt vooral het onverwachtse van epilepsie aan bod.

Miryanna heeft zich de afgelopen weken verdiept in de aandoening en van sommige informatie is ze geschrokken. Miryanna: ‘Ik wist niet dat epilepsie in zo veel verschillende vormen voorkomt. En dat medicijnen niet altijd helpen. Bovendien kun je het niet voorkomen en kun je het op iedere leeftijd krijgen. Met alle technieken van deze tijd zou er toch een oplossing moeten zijn? Daarom verdient epilepsie meer aandacht. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en mensen oproepen om het Nationaal Epilepsie Fonds te steunen.’

De komende tijd zal Miryanna een aantal bezoeken brengen aan mensen met epilepsie in zorgstellingen en aan de speciale vakantiereizen voor mensen met epilepsie. Ook zal Miryanna actief te zien en te horen zijn in de campagne en in uitingen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Naast Miryanna zijn Astrid Joosten en Erwin Koeman bekende gezichten die zich inzetten voor mensen met epilepsie.

Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich in voor mensen met epilepsie door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het verstrekken van hulpverlening en het organiseren van speciale vakantiereizen. Het fonds ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften.