Minster Verburg reikt EUR 100.000,- uit aan innovatieve start-ups

Minister Verburg reikt op donderdag 1 juli tijdens de opening van de Amsterdamse beurs vier prijzen van EUR 25.000,- uit voor de meest innovatieve businessplannen op het gebied van voeding en biodiversiteit. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft in samenwerking met New Venture, de grootste businessplancompetitie van Nederland, een wedstrijd uitgeschreven om maatschappelijk verantwoord innovatief ondernemerschap te stimuleren.

Paul Vetter is vanuit het ministerie betrokken bij de wedstrijd. “We dagen ondernemers uit om een bijdrage te leveren aan een duurzaam voedselsysteem en het behoud van biodiversiteit in Nederland én daarbuiten. Heel veel ondernemers hebben al aangetoond dat je geld verdienen prima kunt combineren met maatschappelijke betrokkenheid. Die ontwikkeling willen wij in een stroomversnelling brengen.”

Het ministerie heeft voor een samenwerking met stichting New Venture gekozen vanwege de daar aanwezige ervaring. Vetter: “New Venture levert bewezen resultaten op. Ze hebben in ruim tien jaar meer dan duizend start-ups begeleid, en hebben veel kennis over de succesfactoren en valkuilen van startende ondernemers. Dat merk je als je oud deelnemers spreekt. Ook als ze niet in de prijzen zijn gevallen, zijn ze enthousiast over de feedback en het netwerk van New Venture. Deelname aan New Venture opent deuren.”

Plaats een reactie