Ministerie Sociale Zaken organiseert congres over toekomst van de arbeidsmarkt

In de komende tien jaar verandert de arbeidsmarkt. Het aantal ouderen neemt toe, het aantal mensen dat werkt wordt kleiner. Wat betekent dat voor de sociale voorzieningen? En welk beleid moet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarvoor ontwerpen?

Op 28 maart komen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en openbaar bestuur op uitnodiging van het ministerie samen om over deze vragen te praten. Tijdens deze conferentie spreken Alexander Rinnooy Kan (SER), Rainer Münz (Erste Group Vienna en Hamburg Institute of International Economics), minister Henk Kamp en staatssecretaris Paul de Krom. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen interviewt Agnes Jongerius en Bernard Wientjes.

Naast plenaire sessies zullen de deelnemers ook in kleine groepen discussiëren over de arbeidsmarkt van de toekomst, trends, nieuwe initiatieven en te nemen strategische beslissingen. Het congres vindt plaats in het World Forum in Den Haag vanaf 12.30 uur. Het programma is te vinden op www.szwcongres.nl.

Plaats een reactie