Minister Verburg ontvangt oorkonde Werelderfgoed Waddenzee

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ontving uit handen van de heer Rao van de UNESCO de oorkonde Werelderfgoed Waddenzee. Ook presenteerde minister Verburg het nieuwe logo Werelderfgoed Waddenzee. Het logo heeft verschillende vormen; een golf, een bruinvis die bijna als een vogel door het water gaat. Verburg gaf tevens het startsein voor het ‘Wereldgoedweekend’ in Nederland.

Minister Verburg was op de Wadden om de Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee van de UNESCO in ontvangst te nemen. Vorig jaar is de status Werelderfgoed aan de Waddenzee toegewezen. De heer Rao, deputy director World Heritage Center van de UNESCO, kwam daarvoor speciaal naar Lauwersoog om daar op de boot de Waddenzee officieel tot Werelderfgoed te verklaren. Ook vertegenwoordigers van de Duitse overheden woonden de ceremonie bij. Het Duitse deel van de Waddenzee behoort ook tot het Werelderfgoed.

Minister Verburg benadrukte dat de unieke Waddenzee met deze status extra in de belangstelling komt te staan en het gebied ook een trekpleister voor toerisme kan worden. Het gebied gaat niet ‘op slot’. Ondernemers, bewoners en toeristen kunnen gebruik blijven maken van de Waddenzee, natuurlijk met respect voor de bijzondere natuurlijke waarde.

De Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van zand- en slikplaten is te vinden. Er is een enorme variëteit aan landschappen, flora en fauna. Het is de belangrijkste pleisterplaats voor miljoenen vogels, zowel permanent als op doortocht.

Plaats een reactie