Minister-President Rutte ontvangt leraren van het jaren

Op woensdag 5 oktober 2011, de Dag van de Leraar, ontving minister-president Rutte, samen met minister Van Bijsterveldt en staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de drie winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar op het Torentje.

De drie Leraren van het Jaar werden afgelopen zaterdag 1 oktober bekendgemaakt. Martin Bootsma van de A. Bekemaschool in Duivendrecht won in de categorie basisonderwijs, Ilse Gabriëls van het Mondriaan College in Oss kwam namens het voortgezet onderwijs als winnaar uit de bus en Susanne Winnubst van het ROC A12 in Ede mocht de prijs in ontvangst nemen namens het middelbaar beroepsonderwijs.

Tijdens het bezoek werden de Leraren van het Jaar toegesproken door de minister-president en minister Van Bijsterveldt. “Jullie zijn juist Leraar van het Jaar geworden door onderwijs te geven op je eigen manier, volgens je eigen overtuiging. En zo kunnen jullie ook als ambassadeur te werk gaan. Ik nodig jullie graag uit om komend jaar met ons mee te denken en ons scherp te houden”, aldus minister Van Bijsterveldt.

Daarnaast ontvingen de leraren een cheque uit handen van staatssecretaris Zijlstra. “Een bedrag dat besteed mag worden om het onderwijs binnen uw school nóg beter te maken,” aldus Zijlstra.

Het bezoek aan het Torentje is een onderdeel van de Dag van de Leraar. Ieder jaar wordt deze dag zowel nationaal als internationaal gevierd op 5 oktober.