Minister Klink geeft startsein voor Dubbel30-beweegcampagne voor kids

Maandag 7 december geeft minister Klink de aftrap voor de nieuwe massamediacampagne van Dubbel30: Doe je ding! in het bijzijn van Clémence Ross, directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht. Stichting KidsVitaal, een platform dat kinderen vanaf 7 jaar wil bewegen tot een gezonde leefstijl, koos de bestaande NISB-beweegcampagne Dubbel30 uit om via radio, televisie en internet onder de aandacht te brengen.

Samen met basisschoolkinderen laat minister Klink maandag in Den Haag zien dat lichaamsbeweging helemaal niet saai hoeft te zijn als kinderen er maar zelf invulling aan kunnen geven. Onder het motto “Doe je ding! 60minutenbewegen per dag. Alles mag!”.

De beweegcampagne van NISB wordt in de maand december in het zonnetje gezet en heeft een eigen website: www.dubbel30.nl. “Een unieke kans voor ons”, aldus Clémence Ross. “De gemeenschappelijke omroepen, zowel publieke als commerciële, stellen samen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte beschikbaar op tv en radio, waarvan wij graag gebruik maken om kinderen – en hun ouders – op te roepen gewoon lekker te gaan bewegen. Of je nu de vlieger vastmaakt aan de skelter, gaat stunten met de fiets op de crossbaan of binnen spelletjes doet met wasknijpers of bierviltjes, een uur bewegen per dag is zó gevuld. ”

De commerciële en publieke organisaties in Stichting KidsVitaal nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in de strijd tegen overgewicht en bundelen de krachten om kinderen aan te zetten tot een gezondere leefstijl. Voor de gezondheid van kinderen is het essentieel dat zij 60 minuten per dag bewegen: Dubbel30 dus.

Plaats een reactie