Minister Edith Schippers aan het werk in de keuken

Donderdag 3 januari bezocht minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) Resto VanHarte Amersfoort.

Minister Schippers bezoekt Resto VanHarte Amersfoort.

De minister wilde graag gasten en vrijwilligers ontmoeten en meemaken hoe het concept van Resto VanHarte in de praktijk werkt. De minister hielp mee met het voorbereiden van de maaltijd en schoof daarna gezellig aan tafel om met gasten en vrijwilligers te praten.

De minister zei onder de indruk te zijn: “Resto VanHarte biedt een warme gelegenheid aan mensen uit de eigen buurt om elkaar te leren kennen en gezamenlijk een gezonde en gezellige maaltijd te eten. Bijzonder is dat het vrijwilligers de mogelijkheid biedt om in een team bezig te zijn en dat er een echte teamspirit is!”

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam. In dertig buurtrestaurants organiseert Resto VanHarte lekkere en gezonde driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden. Minister Schippers noemde in de landelijke nota gezondheidsbeleid (mei 2011) Resto VanHarte als een goed initiatief dat eenzaamheid helpt voorkomen en de link tussen eenzaamheid en gezondheid goed begrepen heeft.

• Volg de Gezondheidskrant op Twitter en op Facebook.

Plaats een reactie