Miniconferentie: Leef je uit, leer je lekker

Op 25 november 2011 vindt in studiecentrum Utrecht de miniconferentie plaats met als thema Biopsychologische determinanten van leren: leef je uit leer je lekker. Deelnemers worden op de hoogte gesteld van de laatste wetenschappelijke inzichten, maar worden ook uitgedaagd. Wat betekent het voor je eigen dagelijkse praktijk?

Leefstijl en leren
Optimaal leren komt niet alleen tot stand in de schoolbanken. Leefstijlfactoren als slaap, voeding, mentale vitaliteit en lichamelijke activiteit kunnen ook de cognitieve prestaties beïnvloeden. Doel van de conferentie is de deelnemers kennis te laten maken met de meest recente inzichten op gebied van leefstijl en leren. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd zelf de kritische vertaalslag te maken van de betekenis van dergelijk wetenschappelijk onderzoek voor de praktijk of ideeën vanuit de eigen praktijk/ervaring te vertalen naar goed wetenschappelijk onderzoek.

Programma
Op het programma staan lezingen van sprekers van de Open Universiteit, de Universiteit Maastricht, de Vrije Universiteit en het Netherlands Institute for Neuroscience KNAW. Na de middag kunnen deelnemers kiezen uit twee workshops.

Welkom
De miniconferenties richten zich op studenten en alumni van de masteropleiding Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit en studenten van aanverwante opleidingen van andere Nederlandse en Vlaamse universiteiten. Maar ook (beginnende) onderwijsonderzoekers, onderwijsontwerpers en docenten met interesse voor theoretische achtergronden en actuele ontwikkelingen in het onderwijskundig onderzoek zijn van harte welkom.

Meer informatie vindt u op de conferentiewebsite. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Miniconferenties
Het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) en de masteropleiding Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit organiseren twee keer per jaar een miniconferentie over een actueel thema. Deze miniconferenties maken deel uit van de cursus Trends en ontwikkelingen in actief leren.

Meer informatie over de (mini)conferenties die CELSTEC in het verleden heeft georganiseerd vindt u op de pagina CELSTEC symposia.

Plaats een reactie