Mineraal- en bronwaters bij top milieuvriendelijke producten

Natuurlijke mineraal- en bronwaters behoren tot de meest milieuvriendelijke voedingsmiddelen op de Nederlandse markt.

Bottled Water Macros December 02, 20107Fotocredits: Steven Depolo (cc)

Ze hebben een zeer lage CO2- en waterfootprint en aan de bron wordt nooit meer water gewonnen dan de hoeveelheid water dat jaarlijks op natuurlijke wijze wordt aangevuld.

Deze en andere positieve kenmerken van natuurlijke mineraal- en bronwaters komen uitgebreid aan bod in de speciale editie van FrisNieuws, die de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) voor World Water Day heeft samengesteld. Tijdens deze dag, die dit jaar in Den Haag plaatsvindt, wordt wereldwijd stil gestaan bij het belang van schoon water.

Een milieuvriendelijk product
Door het natuurlijke karakter van natuurlijke mineraal- en bronwaters heeft de productie ervan een minimale impact op haar omgeving. Raymond Gianotten, Directeur FWS: “De milieu-impact is zelfs zo klein, dat een jaar lang verpakt water drinken minder milieu-impact heeft dan 10 minuten douchen of een autoritje naar de voetbalclub. Daarbij zijn de verpakkingen in Nederland 100% recyclebaar en investeren waterproducenten voortdurend in nieuwe (lichtere) verpakkingen, ‘ecodesign’-verpakkingen en onderzoek naar PET op plantaardige basis.”

Constante en natuurlijke zuiverheid
Natuurlijke mineraal- en bronwaters zijn gegarandeerd zuiver en direct aan de bron drinkbaar. Hierdoor is aanvullende behandeling niet nodig en zelfs bij wet verboden. De directe botteling aan de bron geeft de consument een kwaliteitsgarantie: het water dat hij thuis, onderweg of op het terras drinkt, is van dezelfde kwaliteit, samenstelling en zuiverheid als in de ondergrondse bron. Daarbij is duurzaam waterbeheer voor waterproducenten het uitgangspunt.

Dit betekent dat aan de bron nooit meer water wordt gewonnen dan de hoeveelheid water dat de natuur zelf kan aanvullen. Om de constante en natuurlijke zuiverheid van het water te waarborgen, beschermen waterproducenten hun bronnen dan ook tot in de wijde omtrek tegen vervuiling.

Plaats een reactie