Mindfulness voor Dummies

Neem je leven in eigen hand en word een gelukkiger persoon. Mindfulness is niet zomaar een methode, het is een manier van leven. Mindfulness betekent doelbewust opletten, op dit moment, met een gevoel van medeleven, nieuwsgierigheid en acceptatie. Meditatie vormt de basis en leert je mindfulness in alle facetten van je leven toe te passen. Zo leef je op een prettige manier in het nu en maak je je geen zorgen over het verleden of de toekomst.

Mindfulness voor Dummies biedt je het gereedschap waarmee je zelf mindfulness kunt beoefenen. Naast hoofdstukken over het hoe en wat, is er ook uitgebreid aandacht voor het snel en gemakkelijk toepassen van mindfulness in je leven en hoe je je ervaring ermee kunt verdiepen. Met de ademhalings- en zelfbeheersingtechnieken in zowel het boek als op de audio-cd leer je negatieve en afleidende gedachten los te laten. Bovendien helpen de praktische adviezen en meditaties om in het hier en nu te leven en gezonder en energieker te worden. Dit alles met maar een doel voor ogen: van jou een gelukkiger mens te maken, dat het leven kalmer en met meer vertrouwen tegemoet treedt.

Over de auteurs
Shamash Alidina is professioneel mindfulness-trainer, spreker en coach en is gespecialiseerd in mindfulness-training van therapeuten, coaches en directeuren. Hij werkte samen met Jon Kabat-Zinn, Thich Nhat Nanh en Matthieu Ricard aan het Bangor University’s Centre for Mindfulness.

Het deel van de tientallen
Uiteraard ontbreekt ook in deze Voor Dummies het ‘Deel van de tientallen’ niet, met in dit boek onder andere ‘Tien manieren waarop mindfulness je kan helpen’:

1. De hersenen trainen
2. Relaties verbeteren
3. Creativiteit stimuleren
4. Depressie verminderen
5. Chronische pijn verminderen
6. Een diepere betekenis geven aan het leven
7. Stress verminderen
8. Vechten tegen angsten
9. Regelmatige eetgewoontes
10. Gelukkiger worden

Boekgegevens
Titel: Mindfulness voor Dummies
Auteur: Shamash Alidina
ISBN: 978-90-430-2149-4
Prijs: € 32,95

Plaats een reactie