Milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam verkozen

De achtertuin van Solange Smeits in Kralingen is dindagavond 14 december uitgeroepen tot de Milieuvriendelijkstetuin van Rotterdam 2010. De volkstuin van Els van der Ham van Volkstuinvereniging Blijdorp werd uitgeroepen tot de Milieuvriendelijkste Volkstuin.

Er deden enkele honderden mensen mee aan de tuinenwedstrijd van het Rotterdams Milieucentrum. Tuinierders konden via de website www.milieuvriendelijkstetuin.nl een ´tuinenmeetlat´ invullen. Het aantal hierbij behaalde punten was voor de jury aanleiding om de tuin ook daadwerkelijk een bezoekje te brengen.

Milieuvriendelijkste tuin
De wedstrijd is een aanmoediging voor bewoners die hun voor – en/of achtertuin. volkstuin of (gemeenschappelijke) binnentuin nu al groen en milieuvriendelijk houden. In plaats van gras, struiken en bomen komen er steeds meer stenen en tegels. Dit is niet goed voor het milieu want minder groen betekent minder vogels, vlinders en insecten en het water kan de grond niet meer in. Te veel steen betekent dat er problemen ontstaan met de afwatering in de hele stad. Er mogen dus meer milieuvriendelijke tuinen komen in Rotterdam. Tuinen met minder tegels en steen en veel meer groen, gras, bomen en struiken.

2011
Ook in 2011 is er een verkiezing voor de milieuvriendelijkste tuin in Rotterdam. Mee doen? Kijk voor meer informatie op www.milieuvriendelijkstetuin.nl

Plaats een reactie