Milieudefensie start landelijke EKO-tellingen

Milieudefensie is donderdag 25 augustus gestart met de jaarlijkse EKO-tellingen, een onderzoek naar het aanbod van biologische en fairtrade producten in de supermarkt. Met de Grote Biologische Lunchwedstrijd als aftrap zijn de landelijke tellingen dit jaar in Arnhem van start gegaan.

Winnaar van de Grote Biologische Lunchwedstrijd is de Spar aan de Roggestraat. Deze supermarkt scoort het best van de acht onderzochte supermarkten in het centrum van Arnhem. Met een vast boodschappenlijstje is door tientallen vrijwilligers een duurzame lunch samengesteld van biologische of fairtrade lunchproducten.

Alleen bij de Spar konden alle acht duurzame lunchproducten van het boodschappenlijstje gekocht worden. De Jumbo en de Spar kwamen met zeven producten op een gedeelde tweede plaats.

De EKO-tellingen vinden in heel Nederland plaats van 25 augustus tot 30 september. In deze periode tellen ruim 150 vrijwilligers het aanbod van biologische en fairtrade producten in honderden supermarkten door het hele land.

Op 3 november maakt Milieudefensie bekend hoeveel duurzame producten in de verschillende supermarkten in Nederland in de schappen liggen. Aan de supermarkt met de meeste biologische producten wordt dan de Eko-Award uitgereikt en aan de supermarkt met de meeste fairtrade producten wordt de Fairtrade-Award uitgereikt.

Milieudefensie wil met de landelijke EKO-tellingen supermarkten stimuleren om het aanbod en de keuzemogelijkheid voor biologische en fairtrade producten voor consumenten te vergroten.

Plaats een reactie